RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kåret til 2009s beste

Foto: REUTERS/SCANPIX
Sist oppdatert:
Usain Bolt og Jelena Isinbajeva vant hederspris for andre år på rad.

Internasjonale sportsjournalister som er medlemmer av AIPS, har valgt Usain Bolt og Jelena Isinbajeva til årets utøvere for andre året på rad.

Bolt, som vant to individuelle VM-gull og satte to fantastiske verdensrekorder under VM i Berlin, var suveren på herresiden, mens Isinbajeva som misset under VM og ble stående uten resultat, fikk prisen som årets kvinnelige utøver etter verdensrekorden på 5,06 meter som hun satte like etter VM.

Bolt vant 100 meteren i Berlin-VM med 9,58 sekunder. Han fulgte opp med å gå til topps på 200 meteren med like fantastiske 19,19 sekunder. 23-åringen har satt en ny standard for sprint.

Stavhopper Jelena Isinbajeva gikk til topps på kvinnesiden i kåringen.
Stavhopper Jelena Isinbajeva gikk til topps på kvinnesiden i kåringen.

614 journalister fra 98 nasjoner har deltatt i avstemmingen, der Barcelona ble kåret til årets lag i 2009. Sportsjournalistene mente også at pressefascilitetene under friidretts-VM i Berlin var de beste i årets som nettopp er gått.

33 prosent av journalistene mente Bolt fortjente å bli årets utøver, mens 16 prosent holdt på fotballspilleren Lionel Messi. Tennisesset Roger Federer fikk 13 prosent av stemmene.

På kvinnesiden mente vel 20 prosent at Isinbajeva var den beste. Høydehopperen Blanka Vlasic ble nummer to, mens tennisspilleren Serena Williams endte på tredjeplass.

Sanya Richards, årets kvinnelige friidrettsutøver, nådde ikke opp blant de fem beste i AIPS’ kåring.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere