Gå til sidens hovedinnhold

Kari Traa fikk gull i 30-årsgave

Kari Traa styrte unna 30-årskrisen og kjørte inn til ny seier i verdenscupen i kulekjøring i USA fredag.

I yndlingsbakken i Deer Valley er kulekjøreren så godt som uslåelig. Der vant hun OL-gull i 2002 og to VM-titler året etter.

Fredag var det på’n igjen i verdenscupen. To dager tidligere sa Traa farvel til 20-årene. Onsdag fylte hun nemlig 30...

–Jeg hadde jo håpet å klare 30 verdenscupseirer før jeg fylte 30, men nå har jeg fått 29. Nå får jeg satse på 40 seirer til jeg fyller 40! sa Traa til NTB etter fredagens triumf.

I den 243 meter lange løypa kjørte Traa ifra sine yngre konkurrenter. Etter en dårlig periode med svake plasseringer for Traa å være, er det godt å være tilbake med seier i verdenscupen.

–Alt var bedre
–Jeg kjørte raskere og hoppet bedre enn jeg har gjort i det siste. Alt var bedre. Jeg kjørte to sekunder raskere enn i kvalifiseringen, og visste at jeg hadde en del å gå på etter å ha blitt nummer fire i kvalifiseringen og gjort en bom på første hoppet, sa en glad Traa.

–Jeg har kjørt bra på trening, men det har liksom ikke fungert i de siste konkurransene. Enten har jeg hoppet for høyt eller satset for mye. Men jeg har hele tiden visst at jeg er god nok til å vinne. Samtidig er det kommet litt flere som kjemper om 1. plassen, noe som er bra for sporten sin del, sa Traa.

Ny sjanse lørdag
Den andre norske jenta, Ingrid Berntsen, havnet langt bak de beste fredag. Lørdag skal Traa og Berntsen ut i parallellkonkurransen.

–Jeg stiller til start for å vinne også der. Jeg går alltid for seier, lover Traa.

(NTB)

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter