Kolbotn-spiller Karina Sævik (23) er blant norsk fotballs virkelig store formspillere for tiden.

På de tre siste kampene har hun banket inn hele fem scoringer, noe som var med på å sørge for at Sævik fikk en plass i Martin Sjögrens landslagstropp til sommerens fotball-VM.

Tre av målene har i tillegg blitt nominert til rundens beste mål i Toppserien.

Se Toppserien direkte: Få 1 måned for 1 krone, eller 3 måneder for 399 kroner

Under forrige helgs toppseriekamp mot Avaldsnes vartet Sævik i tillegg opp med en scoring som fort kan være årets beste mål.

Etter tolv minutters spill ble en langpasning slått opp mot Sævik, som dempet ballen på elegant vis, før hun iskaldt sendte den videre i mål over en utspilt Avaldsnes-keeper.

Full oversikt: Her ser du Kolbotns kamper i Toppserien

Scoringen hylles

Scoringen ble raskt delt på sosiale medier, og har blitt vist flere tusen ganger. Blant dem som bet seg merke i målet, var fotballekspert Jan Aage Fjørtoft.

- En stor prestasjon, oppsummerte Fjørtoft på Twitter.

Målet ble også trukket fram i VGTV-programmet Foppall der fotballekspert Bernt Hulsker var full av lovord om Sæviks prestasjon.

- Det er vel årets mål i Norge så langt, og det kan vel være at det holder helt inn, sa en opprømt Hulsker.

Sævik forteller at hun har fått mye bra respons på scoringen, og synes det er gøy at målet dukket opp i Foppall-sendingen.

SE LIVE søndag 14.00: Arna-Bjørnar - Kolbotn

- Tenkte ikke

Spesielt Sæviks nedtak av ballen har vakt mye oppmerksomhet. Hovedpersonen selv forklarer at den elegante detaljen kom naturlig.

- På den første touchen tenkte jeg ikke, det bare skjedde naturlig. Så ser jeg at keeper står langt ute, så jeg bestemte meg for å prøve å skyte, sier hun til Nettavisen.

Se video av målet øverst i saken.

Til tross for en litt treg start, har Kolbotn-profilen virkelig funnet scoringsformen i de siste kampene.

- Det tok litt tid før jeg fikk åpnet målkontoen i år, men etter at jeg scoret mot Fart har det bare fortsatt, sier hun og legger til at målet er å overgå fjorårets ni seriemål.

Uansett er plassen i landslagstroppen til VM en enorm bekreftelse på Sæviks form og ferdigheter. Selv er hun naturlig nok storfornøyd med å være med i troppen til sitt første mesterskap på seniornivå.

- Det betyr veldig mye å bli tatt med til VM. Jeg håper jeg kan ta med meg scoringsformen til VM og at jeg får spilletid, sier hun.

Se Toppserien direkte: Få 1 måned for 1 krone, eller 3 måneder for 399 kroner

Fem strake

Sævik og hennes Kolbotn ligger i skrivende stund på 5.-plass i Toppserien, sju poeng bak serieleder LSK Kvinner.

Allerede på søndag kommer neste mulighet for poengfangst og nye scoringer. Da er det nemlig en bortekamp mot Arna-Bjørnar som venter for Kolbotn.

Kolbotn er i likhet med Sævik i bra form, og har nå spilt fem seriekamper på rad i Toppserien uten å tape. Om den sjette kampen i rekken kommer mot Arna-Bjørnar, får vi se på søndag.

SE LIVE søndag 14.00: Arna-Bjørnar - Kolbotn