- Ja du ... jeg føler meg fortsatt ganske bra. Men selvfølgelig er det kanskje ikke den samme smellglade jenta som vanlig. Men jeg prøver likevel, sier Frida Karlsson til Expressen på spørsmål om hvordan hun har det.

Spørsmålet kommer et døgn etter hun ble kalt inn til et møte med trenerne og landslagsledelsen hvor hun fikk beskjed om at hun ikke var uttatt til søndagens tremil.

- Etter møtet låste jeg meg inne på rommet. Jeg ville ikke trekke noen av de andre jentene inn i dette – de må konkurrere og skal ha god stemning. Så jeg prøvde å holde meg unna, sier Frida Karlsson.

Skuffende OL

At Karlsson ikke skulle bli tatt ut til tremila virket svært usannsynlig før OL. Hun kom nemlig inn til mesterskapet som en av de store favorittene, og ble sett på som en som kunne tukte Johaug på distanseløpene.

Slik ble det imidlertid ikke. Den svenske yndlingen reiser hjem fra OL med kun en bronsemedalje fra stafetten. På skiathlon ble det 5. plass, mens på 10 kilometer klassisk ble hun nummer 12.

Karlsson fortsetter intervjuet med å snakke mer om den tunge beskjeden hun fikk i forkant av uttaket til tremila.

Føler seg overkjørt

Hun forteller at de satte seg ned og hadde et møte hvor hun fikk si hva hun følte. Hun følte avgjørelsen om tremila var i hennes egne hender, men forteller at det ikke var hun som hadde siste ordet i avgjørelsen om hun skulle gå tremila eller ikke.

- Den første tanken var... åh, jeg vet ikke... jeg satt der og luften gikk bare ut av meg. Jeg kjente meg tom og maktesløs. Det var jo ikke min beslutning, sier hun.

- Følte du at du ble overkjørt? spør Expressen.

- Ja. Jeg respekterer beslutningen deres - men jeg dro likevel derfra ganske trist, svarer Karlsson ærlig.