Frida Karlsson (20) forsøkte å kopiere Marit Bjørgen og Therese Johaugs treningsmengder, men fikk seg en ordentlig smell i trynet.

Lærdommen har gjort at hun har lagt om treningsregimet foran kommende sesong. Det er ikke koronaviruset som har gjort at hun tenker annerledes.

For Karlsson hadde jakten på antall treningstimer sin pris.

- Jeg fikk kjenne på hvor grensen gikk, sier Karlsson i et intervju med TT.

Les også: Slår alarm om norske talenter: - Jeg begynner å bli bekymret nå

Marit Bjørgen og Therese Johaug er to av langrennsjentene som har trent mest. Finnen Iivo Niskanen og Martin Johnsrud Sundby er to av dem som har trent mest på herresiden. Tre timer med trening hver dag er ikke uvanlig kost.

Samtlige har også hatt god suksess og vunnet mye.

For mye

Karlsson synes at det blir for mye fokus på det vedtatte mantraet om mengdetrening i det beinharde langrennsmiljøet.

- Vi har forsøkt å tenke annerledes enn bare på timeantallet med trening. I langrenn er det kultur for å tenke på det, det at man skal trene så mye som mulig og være ute i flere timer om dagen. Vi vil heller ha kvalitet på det man gjør og forsøke å dra antallet treningstimer ned, sier 20-åringen.

Det som skjedde i desember sist vinter har selvsagt også påvirket Frida Karlsson.

Da ble hun stoppet fra trening og konkurranse fordi hun ikke klarte den obligatoriske helsetesten utført av landslaget. I likhet med Ingvild Flugstad Østberg fikk hun kort og godt startnekt i en periode.

Spurtseier

Det gjorde at hun mistet store deler av sesongen. I mars var hun tilbake da hun tok igjen og deretter spurtslo Therese Johaug i kampen om seieren på verdenscuptremila i Holmenkollen.

Det skulle vise seg å bli sesongens siste renn.

Les mer: Mener Messi og Ronaldo har satt klubbene i knipe: - Skal ikke være mulig

Karlsson sier at hun har møtt veggen én gang, og den vil hun ikke møte igjen.

- Jeg lærte utrolig mye av det som skjedde. Da jeg kom i gang igjen var jeg ytterst forsiktig, og det var ikke mange treningstimer jeg hadde. Men jeg var 110 prosent skjerpet da jeg trente, og det var alle økter med 110 prosent kvalitet.

- Jeg tar med meg mye fra den treningsperioden. Hvis ikke jeg ikke hadde tråkket over grensen, hadde jeg kanskje ikke tatt meg like mye lærdom jeg har gjort nå, mener den svenske skikometen.

(©NTB)