PLANICA (Nettavisen): Karlsson skapte på nytt store overskrifter da hun kollapset etter sin etappe på torsdagens VM-stafett.

23-åringen ble liggende på bakken i flere minutter før hun kom til hektene, og etter hvert fikk hun hjelp ut av målområdet.

Lignende scener av Karlsson har skjedd før, blant annet under OL i fjor og etter den avsluttende etappen opp alpinbakken i Tour de ski.

Før VM gikk tidligere landslagssjef Vidar Løfshus ut i Dagbladet og sa han var bekymret for Karlsson, og mente utfordringene hun har kan koste henne tittelen som ny langrennsdronning.

Løfshus har på nytt uttalt seg om temaet, i etterkant av Karlssons kollaps etter VM-stafetten.

Les også: Ble totalt ignorert av Johaug. Østberg forstod ingenting

– Jeg er ikke veldig normal

Han sier han står inne for det han sa om Karlsson, og synes det er merkelig at hun kollapset på nytt i VM.

– De tilbakevendende kollapsene, det er et mønster som jeg har reagert på. Hun skal ikke kollapse etter å ha gått fem kilometer – det er ikke normalt. Det at du har presset deg selv så hardt at du ikke kommer deg ut av stadion på egen hånd etter fem kilometer, det er rart, sier han, ifølge Expressen.

Etter lørdagens tremil i VM, hvor Karlsson tok bronse, konfronterte Nettavisen 23-åringen med Løfshus sine uttalelser om at det ikke er normalt å kollapse etter å ha gått fem kilometer.

– Jeg er heller ikke så veldig normal, var Karlssons kontante svar, til latter av de rundt.

– Hva tenker du om at han uttaler seg på nytt om deg og det som skjedde etter stafetten?

– Det er mange som ligger utslått en stund etter målgang. Det ble slik da. Jeg gjorde virkelig alt jeg kunne den dagen. Skuffelsen etterpå tok også litt på, sier Karlsson til Nettavisen.

Les også: Ingen har vært i VM-sirkuset lenger enn Ishida. Bildene i Planica skuffer henne

– En stor energilekkasje

Karlssons kollaps etter stafetten skapte imidlertid ikke de største overskriftene den dagen. 23-åringen skyldte på dårlige ski etter Sveriges stafettfiasko, noe som endte med en ordkrig mellom Sveriges smøresjef Petter Myhlback og de svenske løperne.

Senere samme dag måtte den svenske leiren ha et oppvaskmøte for å orde opp.

Karlsson legger ikke skjul på at alt bråket som skjedde den dagen påvirket henne.

– Hele den dagen var en stor energilekkasje. Jeg var veldig skuffet og ble veldig sliten. Men så var det bare å gå videre dagen etter, forteller hun.

Les også: Den finske langrennsstjernen kastet ut ektemannen: – Veldig vanskelig

Derfor ble også lørdagens bronse på VM-tremila en stor opptur for 23-åringen. Karlsson sier det føles som et lite comeback med tanke på bråket etter stafetten.

– Ja, kanskje først og fremst med tanke på hvordan løpet utspilte seg. At jeg måtte krige for hver meter i dag. Jeg får liksom ingenting gratis og har egentlig ikke så mye å kjøre med i dag, sier hun.

Tremila var kvinnenes siste øvelse i Planica, og Karlsson reiser hjem med et smil om munnen etter å ha sanket fire medaljer.