De svenske langrennsjentene oppholder seg for tiden i høyden i franske Font Romeu, hvor laget lader opp til den kommende OL-sesongen.

Forkjølet Karlsson

Frida Karlsson er også med, men på grunn av en forkjølelse, ankom hun noe senere enn de andre løperne.

- Derfor har jeg hatt det litt roligere enn de andre. Jeg er jo fortsatt i en slags akklimatiseringsfase til høyden, sier Karlsson til Expressen.

Les også: Fredagens Premier League-rykter

For det har ikke bare gått på skinner for den svenske langrennsyndlingen etter at hun slo gjennom for fullt under VM i Seefeld i 2019.

Hun gikk glipp av store deler av 2019-2020-sesongen etter at landslagets medisinske team nektet Karlsson å konkurrere fordi tester viste at Karlssons kropp ikke var i balanse.

Avdramatiserer hendelse i sommer

Også i august i år kom overskriftene da Karlsson følte seg for sliten til å gå et par rulleskirenn, og spekulasjonene om en ny smell begynte.

Karlsson er imidlertid klar på at mediene den gangen skapte mye oppstur ut av ingentng.

- Alle er vi vel slitne iblant, og vi går bort fra den vanlige planen. De kunne like gjerne skrevet om onkel Bertil, som har vondt i beinet og måtte stå over dagens joggerunde. Verre var det ikke, sier Karlsson til Expressen.

Slår tilbake mot Løfshus

Norges tidligere landslagssjef Vidar Løfhus var blant de som nylig uttalte seg om Karlssons tilsynelatende ustabile form.

- Jeg synes jeg ser en tendens at hun ofte møter veggen. Jeg håper at hun får orden på problemene, for det virker som at det går litt over stokk og stein i perioder, sa Løfshus til Dagbladet.

- Hun trener jo veldig bra og er til tider i kalasform, så går det en måned og så smeller det. Så er hun i kalasform igjen, før det går «galt» igjen. Det er jo trenerne, og de som er tettest på, som må holde henne i nakkeskinnet i så fall, sa Løfshus videre.

Konfrontert med Løfshus uttalelser, begynner Karlsson å le i intervju med Expressen.

- Det er jo ikke sånn at han har sett min treningsdagbok. Det er jo ganske morsomt at han uttaler seg når han har sett omtrent to prosent av hele bildet, sier Karlsson.