Gå til sidens hovedinnhold

Karoline fortsetter gulljakten

Karoline Bjerkeli Grøvdal er blitt rene gullgrossisten i løpet av sesongen – og mer kan det bli før året er omme.

19-åringen fra Isfjorden økte sin gullbeholdning med seieren i NM terrengløp lang løype på Jessheim sist helg.

Den kom på toppen av NM-gull i motbakkeløp, terrengløp kort løype (både individuelt og lag) og 3000 meter hinder, dobbeltgull i junior-nordisk og det gjeveste av alt: Gull både på 3000 meter hinder og 5000 meter i junior-EM (U20) i Serbia.

Nordisk og EM
Og de siste kapitlene i hennes hyggelige historie om 2009 er ikke skrevet. Senere denne måneden reiser hun til Budapest for å motta den gjeve prisen som årets kvinnelige friidrettstalent i Europa.

Før årsskiftet står det dessuten ytterligere to mesterskap på Karolines program – begge i terrengløp.

Først nordisk i Finland 7. november, deretter EM i Dublin 13. desember.

Oppkjøring til neste sesong
- Det har blitt noen ukers pause etter banesesongen, så det var godt å komme i gang igjen. Dette var god trening med startnummer. Nå blir det flere terrengløp i tiden framover som en oppkjøring til neste sesong, sa romsdalingen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) da det foreløpig siste gullet var innkassert – uten at hun behøvde å bruke altfor mange krefter på det.

Til nettstedet friidrett.no minnet hun om at hun har EM-sølv i terrengløp fra før (i U20-EM som 16-åring i 2006).

Underforstått er det liten tvil om hva som er målet i år.

Skirenn for moro skyld
Vel tilbake fra Dublin midt i desember har vinteren trolig fått overtaket her hjemme, og da tar Karoline Bjerkeli Grøvdal fram skiene igjen. For selv om hun nå har valgt friidrett som sin hovedidrett – etter å ha kombinert friidrett og langrenn opp gjennom ungdomsårene – har hun ikke sagt helt farvel til skisporten.

- Jeg kommer til å gå mye på ski til vinteren. Jeg kommer også til å starte i en del konkurranser, blant annet noen norgescuprenn, når det passer. Det er fin trening og avveksling, sier den talentfulle ungjenta, som senest forrige sesong endte på 9. plass sammenlagt i klasse 19-20 år i norgescupen. I ett av rennene gikk hun seg sågar helt opp til 2. plass.

Og i april starter neste års gulljakt med NM i terrengløp i Tønsberg ...

(ANB)

Sjekk siste sportsnytt her

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken