RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Karrierebeste av Northug

Foto: Terje Bendiksby/Scanpix
Sist oppdatert:
Men svenske Johan Olsson ble for sterk i sesongåpningen.

Mens total, norsk dominans var stikkord på sesongåpningen for langrennskvinnene, sto spenningen høyest på herresiden.

Les også: Nå er hun bedre enn Bjørn Dæhlie
Les også: - Glem det, utlendinger!

17 norske drakter stilte til start på 15-kilometeren på Sjusjøen. Petter Northug var en av forhåndsfavorittene, selv om han aldri har vunnet en intervallstart i verdenscupen.

Men VM-kongen fikk tøff konkurranse av forrige sesongs sammenlagtvinner i verdenscupen, Dario Cologna, og en svenske ved navn Johan Olsson.

Suveren svenske
Northug lå sekunder bak ved samtlige målinger, og med en knallsterk avslutning sikret Olsson sin første verdenscupseier på tre år, og kun den andre i karrieren.

Northug spurtet alt han maktet de siste meterne, og avsluttet med tiden 33:12.11 - hele 31 sekunder dårligere enn Olsson. Det holdt likevel til andreplass, med to tideler til gode på italienske Roland Clara.

Det er en plassering den vanligvis så gullkåte Northug skal være meget fornøyd med. Han har nemlig aldri gjort det bedre i en sesongåpning. Det er også hans beste plassering på en intervallstart i verdenscupen.

- Jeg er fornøyd med resulatet, men det går tungt underveis. Jeg er overrasket over at det holdt til andreplass. Olsson slo knock out på oss på tredjerunden, sa en fornøyd Northug til NRK etter åpningsrennet.

- Nå kommer det til å gå lettere for hver helg. Jeg skal bli vanskelig å ha med å gjøre, avslørte trønderen.

Skiskytter ble nest best
Cologna stivnet de siste kilometerne, og ble til slutt nummer sju.

Skiskytter Lars Berger ble nest beste nordmann på en åttendeplass. Oppløftende var det også at Martin Johnsrud Sunby, som har slitt med hjerteproblemer i høst, gikk et godt løp og endte på 13. plass.

Deretter er det langt mellom de norske løperne, og med 17 navn på startstreken må det sises å være skuffende at kun seks havnet blant de 20 beste - tre av disse skiskyttere. Emil Hegle Svendsen ble nummer 15, Finn Hågen Krogh nummer 19 og Tarjei Bøe nummer 20.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere