Etter et uhell og sikkerhetsbil i de innledende rundene under Formel 2-sprinten i Imola lørdag, viste Dennis Hauger krefter utover i løpet. Sammen med lagkamerat Jehan Duruvala kjempet de om 2. -og 3.plassen gjennom løpet i Italia. Det etter at nordmannen startet på en 6.plass.

Det var Marcus Armstrong som ledet gjennom hele løpet i Formel 2. Hauger og Prema-kollega Duruvala lå like bak, og trioen hadde fått et forsprang på resten av feltet.

Det ble kjørt 25 runder i Imola, hvor Hauger hadde best rundetid ved flere anledninger gjennom konkurransen.

Virtuell sikkerhetsbil

Etter ti runder måtte en såkalt «Virtual safety car» ut på banen etter at en sjåfør hadde tekniske problemer med sin bil. Sjåførene måtte dermed holde lavere tempo fram til de fikk grønt lys. Dette skapte imidlertid problemer for Hauger.

Da det grønne lyset kom på virket det nemlig som om det tok litt tid før Hauger fikk med seg at han kunne gjenoppta normal konkurransefart.

- Han akselererte senere og tapte masse. Han var seks tiendeler bak Duruvala før «Virtual safety car», men nå er han nesten to sekunder bak, forklarer Viasat-kommentatorene Atle Gulbrandsen og Henning Isdal.

Trioen i front hadde fortsatt et godt forsprang på resten av feltet, men Hauger falt også fra å ligge helt i rygg på Duruvala og Armstrong, til å ende opp litt alene mellom de to lederne og resten av feltet.

Løpet ble vunnet av Marcus Armstrong.

Les også: Dette har aldri skjedd tidligere: - De er klare for å bryte en barriere

Løs del på bilen

Til tross for at han tapte litt da den virtuelle sikkerhetsbilen var inne i løpet, gjorde Hauger sitt beste løp i Formel 2 lørdag. Nordmannen kjører sin første sesong på det nest øverste nivået.

Mot slutten av konkurransen ble det stor spenning knyttet til nettopp Hauger. Kommentatorene påpekte nemlig at 19-åringen hadde en løs del foran på bilen og fryktet at han skulle få et teknisk sort flagg.

Hauger var såpass langt foran Roy Nissany på fjerdeplass, at han klarte å holde 3.plassen helt inn, til tross for de faretruende tekniske problemene.

Etter løpet sa Hauger følgende til pressen:

- Jeg fikk en god start, men jeg var nok litt for ivrig etter å ta plasseringer. Jeg må nok være mer tålmodig, det handler om å forbli rolig her.

- Jeg starter som nummer fem i morgen, så forhåpentligvis kan vi få med oss noen poeng da også.

Les også: Da kona var høygravid måtte profilen ta et vanskelig valg - nå pendler han tre timer om dagen