DOHA (Nettavisen): Amerikaneren Kevin Young hadde verdensrekorden på 400 meter hekk på 46,78, satt helt tilbake i 1992 under OL i Barcelona, og på forhånd var det snakk om at Warholm var sterk nok til å sette ny verdensrekord, men det ble med forsøket. Tiden 47,42 var likevel mer enn god nok til å bli verdensmester i Doha.

23-åringen forsvarte dermed tittelen fra London i 2017, selv om det var flere hundredeler unna hans europeiske rekord på tiden 46,92, satt under Diamond League-finalen i Zürich i august.

Fikk ekstra motivasjon på vei inn til stadion

- Det er så stort for meg. Det er nesten umulig for meg å beskrive. Vi takler presset og kommer over nervene. Vi har jobbet så hardt for dette. Jeg tenker på alle timene vi investerer. Det føles så godt, er noe av det verdensmesteren sa til NRK.

Det Warholm mente med «vi» er hans samarbeid med trener Leif Olav Alnes, som ga 23-åringen en skikkelig «pep-talk» på vei inn til stadion.

Les også: Reagerer på intime TV-bilder i VM: - Vi filmes nedenfra. Det er ubehagelig

- Han sa til meg at «du er den best trente, den som er best forberedt», sa Warholm.

- Jeg var så sliten!

23-åringen innrømte også at løpet var blytungt.

- Jeg var så sliten. Jeg ser ikke sliten ut på oppløpet, men herregud, jeg var så sliten! Jeg trodde hjertet skulle stoppe over den tiende hekken, sa gullvinneren.

- Det var fantastisk. Jeg er utrolig fornøyd med dette her. Vi har hele tiden sagt at det er bedre med godt gjort en godt sagt, dette var godt gjort, fortalte trener Leif Olav Alnes til NRK.

- Tøft å komme hit

Hekkeløperen fra Ulsteinvik hadde vært suveren hele veien til finalen, og holdt rivalene unna mandag kveld, selv om de argeste konkurrente Rai Benjamin og Abderrahaman Samba ga Warholm en durabelig kamp.

Benjamin var med helt på oppløpet, men amerikaneren endte opp med sølv på tiden 47,66, mens hjemmehåpet Samba tok bronsen med tiden 48.03. Selv om Benjamin ikke klarte å vinne gull, var amerikaneren i godt humør etter løpet.

- Jeg er ganske fornøyd. Det var tøft å komme hit. Dette er det første store mesterskapet mitt, så jeg er fornøyd. Jeg håper å være bedre forberedt neste år, sa Rai Benjamin til NRK og henviste til neste års OL.

Hjemmehåpet Samba slo Warholm i samtlige løp forrige sesong. Denne sesongen har løperen fra Qatar slitt med skader.

- Jeg er kjempefornøyd med en medalje. Jeg var sjanseløs på gullet og første gang jeg løp med piggsko denne sesongen var i forsøksheatet. Det viktigste var å få delta i VM på hjemmebane, fortalte Samba til NRK.

Her finner du programmet for resten av VM: