*Nettavisen* Sport.

Karsten Warholm tok seieren på 400 meter hekk i Paris

 

NY SEIER: Karsten Warholm innkasserte nok en førsteplass i Paris lørdag kveld. Foto: Michel Spingler (AP Photo/NTB scanpix)

Karsten Warholm knuste feltet og vant 400 meter hekk under Diamond League-stevnet i Paris lørdag. Han kom inn på tiden 47,26.

24.08.19 20:21

Han var over et sekund foran nærmest konkurrent, hjemmehåpet Ludvy Vaillant.

– Det er alltid gøy å vinne. Det var et veldig, veldig bra løp. Jeg begynner å bli stabil på lave 47-tider, sa Warholm til NRK.

Friidrettsprofilens antatt hardeste konkurrenter under VM i Doha senere i høst deltok ikke i Paris lørdag, men Warholm overbeviste likevel kolossalt.

Løpet var karrierens nest beste. 23-åringen er dermed fortsatt ubeseiret på spesialdistansen denne sesongen.

Stevnet i den franske hovedstaden gikk under nær ideelle forhold. Det var varmt og nesten vindstille da Warholm løp.

Supertid

I forkant av Diamond League i Paris trodde NRK-ekspert Vebjørn Rodal at nordmannen var i stand til å slå Europa-rekorden i lørdag kveld på den magiske «40-sekundersgrensen».

Det fikk friidrettslegenden ikke rett i, men det ble likevel en ny super-tid på 47,26 sekunder på løperen fra Ulsteinvik.

Stevnet i den franske hovedstaden gikk under nær ideelle forhold. Det var varmt og nesten vindstille da Warholm løp.

Ny tittel?

Sesongens store mål for Warholm er VM i Doha. Mesterskapet går i månedsskiftet september-oktober, og der er han tittelforsvarer på spesialdistansen 400 meter hekk etter seieren i London-VM for snart to år siden.

Nordmannens neste oppgave er Diamond League-finale finale Zürich kommende torsdag.

Lørdagens konkurranse var hans første siden han meldte sykdomsforfall (magetrøbbel) til lag-EM i Sandnes tidligere denne måneden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.