*Nettavisen* Sport.

Kasakhstansk skiskytter dopingfrikjent av CAS, klar for VM

FÅR DELTA: Den kasakhstanske skiskytteren Galina Visjnevskaja. Her i aksjon i Östersund i forbindelse med verdenscupen forrige sesong. Foto: Robert Henriksson (AFP / NTB scanpix)

Fikk opphevet utestengelsen i Idrettens voldgifstrett.

Den kasakhstanske skiskytteren Galina Visjnevskaja fikk tirsdag dopingsuspensjonen sin opphevet av idrettens voldgiftsrett (CAS).

Det er bare to dager til skiskytter-VM i Östersund starter og Visjnevskaja kan derfor delta.

- Det internasjonale skiskytterforbundet er pålagt å opphevde den foreløpige utestengelsen med umiddelbar virkning. Utøveren har derfor mulighet til å kunne delta i IBUs konkurranser, heter det i en pressemelding fra forbundet.

Galina Visjnevskaja ble utestengt sammen med åtte andre utøvere fra det kasakhstanske laget i november. Utestengelsen kom som følge av en pågående etterforskning i Østerrike og Italia.

CAS har ennå ikke gått ut med noen begrunnelse for avgjørelsen om å la Visjnevskaja konkurrere, opplyste IBU.

Hennes kollega Darja Klimina-Ussanova fikk derimot saken sin avvist av CAS og vil fortsatt være utestengt.

Det har vært en rekke dopingsaker innen internasjonal skiskyting de siste årene.

I forrige uke slo politiet i Østerrike og Tyskland til mot og flere utøvere under ski-VM i Seefeld. Der ble blant andre den kasakhstanske langrennsstjernen Aleksej Poltoranin tatt. Han innrømmet senere bloddoping.

Nå spekuleres det om at antidopingmyndighetene også vil slå til mot skiskytterne under VM i Östersund fra 7. til 17. mars.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag