Overgangssagaen rundt Eliteseriens danske toppscorer vil ingen ende ta. Sent søndag kveld forlot nemlig Kasper Junker Bodø/Glimts spillerhotell i Marbella. Dansken ville ikke si hvor han skulle, men han lot det ikke være noen tvil om at humøret var alt annet enn godt.

Det skriver lokalavisen AN som er til stede i Spania.

- Her kan jeg ikke være mer, uttaler Junker til avisen i det han forlot Barcelo Hotell i Marbella via en ventende taxi.

Årsaken til danskens frustrasjon skal være at Glimt har mottatt et nytt bud på sin toppscorer, og at de heller ikke denne gang ønsker å selge. Budet skal ha kommet fra en klubb i Japan, hvor overgangsvinduet fortsatt er åpent.

Senere mandag skriver AN at Bodø/Glimt-trener Kjetil Knudsen har kommet i kontakt med dansken og at de to nå har en dialog rundt det som foregår.

- Det ser mer dramatisk ut enn det kanskje er, sier han til avisen.

Se hele intervjuet med Knudsen i videoen under:

Bud fra Japan

Ifølge Nettavisens opplysninger har Bodø/Glimt mottatt et bud fra en japansk klubb, men det skal ikke dreie seg om Nagoya Grampus, som det tidligere har blitt meldt av ESPN.

Ifølge opplysningene skal budet være i en størrelsesorden som Glimt tidligere har signalisert at de vil selge for, men det er uklart hvordan oppbyggingen av budet er. Junker skal ikke være fornøyd med klubbens håndtering av saken, men det er fremdeles ikke bekreftet av noen av partene at dette er bakgrunnen til den tilsynelatende dramatiske vendingen sent søndag.

Overgangsvinduet i Japan stenger om få dager.

Glimt: - Ikke akseptabelt

Bodø/Glimts daglige leder Frode Thomassen har ikke svart på Nettavisens henvendelser søndag kveld eller mandag morgen. Mandag formiddag slapp klubben følgende pressemelding:

«Vi mottok et bud på Kasper Junker fra en japansk klubb lørdag ettermiddag. Klubben har vurdert budet og på grunn av den korte tiden igjen til seriestart har vi ikke funnet budet interessant nok. Det er ikke aktuelt å selge Kasper Junker nå i vår. Det er for liten tid til å finne en erstatter. Det var vår hovedvurdering.

Vi registrerer at han nå har forlatt treningsleiren i Spania. Det er selvfølgelig ikke akseptabelt. Vi og alle skjønner at Kasper ønsker seg ut på nye eventyr, men tilbudene må også være rett for klubben.

Det gjøres nå løpende vurderinger fra klubbens side rundt denne saken.»

Overfor Avisa Nordland, som er på plass i Spania, gjentar Thomassen at Glimt mener tidspunktet ikke er riktig for å selge Junker nå.

- At Kasper velger å forlate vår treningsleir i Marbella på denne måten er ikke akseptabelt. Han har en kontrakt og forpliktelser overfor oss.

- Dette er en meget spesiell situasjon. Det helt klart kjedelig, sier Thomassen til avisen.

Det stormet skikkelig mellom partene tidligere i vinter, da Glimt i tur og orden avslo bud fra Crotone, Kayserispor og Genoa. Lagets toppscorer gikk ut i VG og sa tydelig ifra om at han ønsket seg bort fra de regjerende seriemesterne.

Les også: Bodø/Glimt trekker seg fra Junker-forhandlinger

Etter hvert vendte toppscoreren tilbake til Bodø og møtte til trening, men han valgte å holde seg i styrkerommet de første dagene. Etter litt møtevirksomhet dukket stjernespissen opp sammen med resten av laget til fellestreningene på Aspmyra.

Kasper Junker scoret 27 mål og bidro til at Glimt sikret seg et historisk seriegull i 2020. Nå er tonen en helt annen mellom superspissen og klubben som har har kontrakt med ut 2022-sesongen.

I løpet av de drøyt fire ukene laget har trent i Marbella har det tilsynelatende virket som roen i rekkene hadde senket seg, rapporterer AN som har fulgt laget treningsleir under hele oppholdet. Junker har spilt samtlige kamper i Spania, og i siste kamp mot Atletico Sanluqueno rakk han å putte tre mål, før han overlot plassen til Erik Botheim.

Mandag morgen er det ny trening for Glimts del i Spania. Der er neppe Kasper Junker på plass, men at han blir et av samtaleemnene hersker det neppe noen tvil om. Ved at Junker nå forlater Glimts kohort på hotellet i Marbella, hvor spillerne lever og trener under rimelig strenge sikkerhetstiltak gjør at det ikke vil være ukomplisert å vende tilbake igjen.

Alt tyder nå på at stormen som hadde lagt seg, er i ferd med å blusse kraftig opp igjen.