Det var i starten av august at kommentatoren fikk beskjed om at han var rammet av kreft. Det skriver TV 2. Den profilerte Premier League-kommentatoren fikk en akutt blindtarmbetennelse, og da ble det også oppdaget kreft i tarm og nyre.

Les også: TV 2-profilen Ingrid Halstensen (32) flytter fra Manchester

Nå venter en lang pause for et av TV 2 Sportens mest kjente fjes.

- Jeg håper å kommentere min første kamp før jul, men er innstilt på at det kan ta lenger tid. Det var ikke helt dette jeg så for meg da jeg skulle inn å foreta et enkelt inngrep i blindtarmen. Jeg regnet med å være tilbake på i normalt gjenge dagen etter, sier Wikestad til TV 2.

TV 2-profilen har selv lagt ut følgende melding på Instagram tirsdag formiddag:

«2020 hadde enda noen knyttneveslag å dele ut. Det er tøft nå, men smilet skal tilbake!»

Preget redaksjon

Vegard Jansen Hagen, som er TV 2s sportsredaktør, forteller at nyheten satte en støkk hos kollegene i sportsredaksjon. Han sier til kanalen at Wikestad får støtte etter beste evne fra sine kolleger og familien.

Les også: Tirsdagens Premier League-rykter

Kanalen er villig til å gi Wikestad den tiden han trenger for å komme tilbake. Selv håper profilen å kunne gjøre et comeback før 2020 er over, men at det viktigste er å ta den tiden det trenger for å bli frisk.

Veteran

Premier League-profilen har vært kommentator i TV 2 Sporten siden 2010, og har dekket en rekke store kamper i Premier League og internasjonal fotball. 44-åringen har også kommentert OL, samt flere ishockey-kamper i GET-ligaen.

Les også: Hevder Messi kan forlate Barcelona nå. Det er bare én hake

De siste årene har Wikestad hatt en Premier League-podcast for TV 2 også, hvor han har hatt kjente eksperter i studio for å diskutere alt som rører seg rundt i verdens mest populære fotball-liga.