RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kasteballen Guntveit

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Først forsvant han fra høyrekanten, så venstrebacken - nå er Cato Guntveit på høyreback. Og der har han tenkt til å bli.

(iBergen.no) Mot Strømsgodset var det ingen som savnet de offensive løpene fra Bjørn Dahl. Det samme gjentok seg mot VIF søndag kveld. Cato Guntveit har kjempet seg tilbake på Brann-laget etter år med skader og spiller bedre enn noen kan huske.

- Jeg håper det var en god søknad i dag og start i neste kamp, sier Guntveit og setter drikkeflasken til munnen. Han vet selvsagt inderlig godt at mannen han holder borte fra høyrebacken, var en av Branns beste spillere i fjor.

Kastet rundt
Før Jan Gunnar Solli kom til klubben, ble Cato Guntveit prøvd ut på høyrekanten, så fikk han spille venstreback i påvente av at papirene til Corrales skulle komme i orden. Så ble det over på høyresiden - denne gangen som back.

- Jeg trodde for noen måneder siden at det var på høyrekanten jeg skulle brukes. Så på venstreback- det var ikke bestemt fast plass til meg.

- Men du liker deg som offensiv høyreback?
- Spesielt når det blir store rom jeg kan løpe i, sier Guntveit som kommer nærmere og nærmere sin første scoring siden sine to puttinger mot Odd Grenland i august 2003.

Mot Strømsgodset hadde Guntveit målgivende til Helstad - mot VIF hadde han et skudd som til slutt havnet i beina på Bengt Sæternes.

- Skuddet var godt det - jeg så det i bøylen. Men de har en reaksjonssterk keeper, smiler Guntveit som var spesielt fornøyd med sin defensive jobbing mot Vålerenga.

- Når du spillet back, blir du ofte utfordret av raske, driblesterke spillere. Det har jeg klart å takle bra to kamper på rad.

Mjeldes favoritt
Men med spill som i de to siste kampene, blir det vanskelig for Mjelde å holde borte en av favorittene sine fra laget. For samspillet mellom Guntveit og Solli var til tider strålende mot Vålerenga.

- Cato er en av mine favoritter. Han og Solli hadde mange fine kombinasjoner og jeg tror faktisk Cato ville ha enda flere baller fra Solli da det ble store rom på slutten. Og slikt liker vi, sier Mjelde som skryter av profesjonaliteten til 31-åringen.

- Cato har hele tiden vært proff og er en stor lagspiller. Han har gått mye skadet og da er det kjempemorro at han klarer 90 minutter igjen. Ingen tvil om at jeg like folk som jobber hardt til kamp, sier Mjelde som registrerer at det er høyresiden som er Branns farligste våpen så langt i sesongen.

- I fjor var det venstresiden vi var gode på, i år er det motsatt. Men Petter (Vaagan Moen red.anm) kommer.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere