RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

Kaster ut dopingtrenerne

Sist oppdatert:
Den gamle langrennsdronningen Jelena Välbe (42) går drastisk til verks.

14 VM-gull, hvorav fem av fem mulige i Trondheim i 1997. Tre OL-gull. 45 verdenscupseirer. Fem sammenlagtseirer i verdenscupen.

Med denne merittlista er russiske Jelena Välbe tidenes langrennsdronning. Og i motsetning til de fleste av sine samtidige lagvenninner, har hun ingen dopingheftelser ved navnet sitt.

Nylig ble Välbe valgt til skipresident i Russland, og nå er oppryddingen i den stinkende langrennsleiren i full gang.

Gamle dopingsyndere skal ut.

Ifølge VG, som siterer det russiske nettstedet Sports.ru, jobber Välbe med en liste over trenere som skal ut.

- Vi skal snart offentliggjøre en liste med trenere som skal fjernes. Anatolij Tsjepalov (far til Julia Tsjepalova, red.anm.), Jurij Borodavko og Viktor Smirnov vil stå på den listen. Men det er også mange trenere ute i regionene som kommer til å bli utestengt, sier Välbe, ifølge VG.

Hun varsler en knalltøff linje – og har da heller ikke særlig valg. Kongressen i Det internasjonale skiforbundet (FIS) påla tidligere i sommer knalltøffe krav når det gjelder tiltak mot doping. Blir ikke kravene fulgt, risikerer russiske utøvere i ytterste konsekvens å bli nektet deltakelse i internasjonale renn. Russland kan også bli nektet å arrangere renn.

Les også: Russland får streng dopingstraff

Det russiske skiforbundet er allerede bøtelagt for gjentatte dopingavsløringer, og boten vil fordobles om ikke Russland innen 1. november legger fram en detaljert plan for hvordan de skal komme dopingproblemet til livs.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere