Kastet fra seg skiene i sinne

Foto: Junge, Heiko / NTB Scanpix

- Jeg hadde slengt fra meg hva som helst, forklarer Emil Hegle Svendsen.

13.02.14 17:44

SOTSJI (Nettavisen): For tredje gang på rad i Sotsji-OL måtte forhåndsfavoritt Emil Hegle Svendsen stå utenfor pallen etter at han ble slått med 58,6 sekunder av den franske vinneren Martin Fourcade.

En forbannet Emil Hegle Svendsen, som måtte nøye seg med en 7. plass, forlot målområdet etter målgang og i sinne kastet han fra seg skiene.

Han kunne ikke forstå at han var så langt bak franskmannen med like mange bom.

- Det var mest fordi jeg var forbannet, jeg tror jeg hadde slengt fra meg hva som helst, sier Svendsen til Nettavisen og resten av pressekorpset.

- Det kan være skiene
For skiene ønsker han foreløpig ikke å skylde på. Men han er klar på at det er noe som ikke stemmer.

- Det kan være skiene. Nå er det litt tidlig å konkludere med det nå. Jeg har heller ikke lyst til å skylde på skiene. Vi får ta det etter hvert. Det er overraskende at jeg er såpass langt bak. Jeg får ta det med smørerne å høre hva de sier, sier Hegle Svendsen.

Han forteller imidlertid til Nettavisen at det ikke var spesielt krevende forhold på torsdagens normaldistanse.

- Det var faktisk greie skiforhold. De har saltet bra og løypa holdt seg ganske bra, så det det kunne ha vært mye verre å gå.

- Jeg skal normalt sett kjempe om seieren med 19 traff. Da jeg fikk sekundering på sisterunden fikk jeg høre at jeg var 20 sekunder bak han tyskeren med likt antall bom, og det synes jeg var overraskende. Jeg trodde at jeg ledet. Jeg følte meg bra og gikk egentlig bra på sisterunden også. Jeg følte meg pigg i dag, sier 28-åringen.

Det var tydelig allerede ved første passering at Svendsen ville få problemer i sporet. 16,9 sekunder bak Evgeniy Garanichev fra Russland etter 2,4 kilometer er nemlig ikke normalt for trønderen.

- Nei, det skal ikke være sånn, sier Svendsen.

- Får bite i meg de ordene
Franske Martin Fourcade seiret altså igjen på torsdagens normaldistanse, kun få dager etter at han vant jaktstarten. Det synes Hegle Svendsen lite om.

- Han har virkelig truffet med formen. Han er i fantastisk form. Jeg sa før OL at han kanskje ikke var noen mesterskapsløper, men jeg får bite i meg de ordene, sier nordmannen.

- Hvordan er det å se han (Fourcade) gå rundt her å glise?

- Det er jævlig selvfølgelig, sier Svendsen til Nettavisen.

- Ikke helsvart
Nå ser imidlertid Hegle Svendsen framover.

- Jeg synes jeg gjør tingene mine bra i dag. Kroppen har løsnet litt og skytingen er fortsatt bra, så det er ikke helsvart, sier 28-åringen.

Erik Lesser fra Tyskland tok sølv på torsdagens 20-kilometer, mens hjemmehåpet Evgeniy Garanichev fikk bronse.

Neste øvelse for skiskytterherrene er fellesstart førstkommende søndag.

MER OL-STOFF:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag