*Nettavisen* Sport.

Kastet opp og scoret

Foto: (Reuters/Scanpix)

David Beckham var så syk at han kastet opp under Ecuador-kampen. Likevel klarte han endelig å score på frispark igjen.

26.06.06 08:43

ENGLAND – ECUADOR 1-0: «Bend it like Beckham» har ikke akkurat vært den vanligste overskriften i engelske medier de siste ukene. Men søndag kveld viste Real Madrid-stjernen at han ikke har glemt gamle kunstner.

En småsyk David Beckham scoret kampens eneste mål da Ecuador ble slått 1-0 i åttendelsfinalen søndag kveld.

På frispark, selvsagt.

- Jeg har ikke scoret på en stund, og heller ikke på så mange frispark denne sesongen. Og i går kveld sa Wayne til meg at jeg har vært elendig i de siste par kampene. Roberto Carlos sendte meg også en tekstmelding og sa jeg skulle score et mål for ham. Så jeg er mer enn fornøyd, sa Beckham til BBC Sports etter kampen.

Syk helt
Han har ikke følt seg bra de siste dagene før Ecuador-kampen. Under kampen var Beckham så dårlig at han kastet opp. Men selv med sykdom i kroppen ble han matchvinner.

- Jeg følte meg ikke veldig bra før kampen, og i 2. omgang kom det bare ut. Men selv om jeg ikke var i toppform, fortalte Svennis meg før kampen at «så dårlig du har følt deg, så scorer du i dag», fortalte han. At både han følte seg dårlig, og at England på langt nær overbeviste, bryr han seg ikke noe om nå.

- Vi har gjort jobben vår. Det så ikke pent ut til tider, men vi er videre. Jeg spilte helt klart ikke bra nok i førsteomgang. Men både jeg og hele laget reiste oss i andreomgang. Nå føles det bare fantastisk deilig å ha gått videre. Vi var både gode og heldige mot Ecuador, sa Beckham.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Samme hvem vi møter
Nå spiller det ingen rolle for midtbanestjernen hvem England får i neste runde.

- Vi bryr oss ikke hvem vi møter nå. Det viktigste er at vi er videre, slo han fast. - Og vi har fremdeles ikke vist frem vårt beste. Dette laget har med å gå på, advarer den småsyke Beckham.

Sven-Göran Eriksson innrømmer at han tok en sjanse med å la matchvinner Beckham starte.

- Han har vært syk og ikke til stede på treningene de siste dagene. Han følte seg ikke bra, men likevel scoret han, sier Eriksson til BBC Sports.

Hyllet Beckham
- Men jeg ble nødt til å ta ham ut i andreomgang. Og Lennon som kom inn, gjorde det bra, legger den engelske landslagssjefen til.

John Terry var ekstra glad for at Beckham scoret. Terry hadde selv en gigantbrøler tidlig i kampen som ga Ecuador en gedigen sjanse til å score. Men foten til Ashley Cole og tverrliggeren sto i veien.

Etter oppgjøret hyllet han Beckham:

- Becks har banket inn frispark på trening hele uka, og han var fantastisk i dag, sa Terry.

- Ikke for defensive
Eriksson avviser at han sendte sine disipler ut i en for defensiv 4-5-1-formasjon mot Ecuador.

- Nei, den fungerte bra. Vi burde scoret flere mål. Det viktigste for oss er at vi igjen er i kvartfinalen. Og vi skal få et bedre resultat enn forrige gang vi var i en VM-kvartfinale, mener Eriksson.

Ecuadors trener Luis Fernando Suarez var en skuffet mann etter VM-exiten, men han tror ikke laget kunne ha ofret mer.

- Vi ga alt for Ecuador-trøya. Det var en veldig vanskelig kamp. Ingen av lagene hadde mange sjanser til å score. Jeg tror kampen ble avgjort på den eneste måten den kunne ha blitt avgjort - på en dødball, sa han.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.