Gå til sidens hovedinnhold

Kastet seg ut av legendens skygge

Nå er Aaron Rogers mer enn erstatteren til Brett Favre.

PITTSBURGH - GREEN BAY 25-31: Brett Favre er den eneste quarterbacken noensinne i National Football League (NFL) som har kastet for mer enn 70.000 yards. Han er den eneste quarterbacken som har kastet over 500 touchdowns.

Han er kanskje den beste quarterbacken i NFLs historie.

Da han forsvant fra Green Bay i 2007, var det Aaron Rodgers som skulle overta quarterbackrollen i Packers. En mann som i 2002 ikke engang fikk tilbud av en eneste Divisjon 1-skole. Rodgers vokste fra den skuffelsen og ble en skolestjerne.

Så fulgte en ny skuffelse, da han var ventet å bli valgt blant de første i draften i 2005, men måtte vente til 23 andre spillere var ropt opp før Green Bay tok sjansen på ham.

Det er ingen i Green Bay som angrer på det i dag.

14 år etter at Favre ledet Green Bay Packers til seier i Super Bowl XXI, ledet nemlig Aaron Rodgers Green Bay Packers til seier i Super Bowl XVL.

27-åringen var kampens store spiller.

Aaron Rodgers traff med 24 av 39 kast pasninger, kastet tre touchdowns og 304 yards.

- Jeg skulle ønske vi hadde klart å avgjøre tidligere. Det er en herlig gjeng vi har her. De har vært igjennom mye, og har mye styrke. Det er herlig å kunne dele denne seieren med dem, sa Rodgers i det NRK-sendte intervjuet etter kampen.

Les mer om Aaron Rodgers her: Quarterbackens hevn

Treg start for Steelers
I avdelingsfinalen mot New York Jets ledet Pittsburgh Steelers 24-0 før det meritterte laget fra stålbyen i Pennsylvania sovnet og lot Jets score 19 poeng før kampen var.

Steelers virket heller ikke våkne i starten av Super Bowl.

Jordy Nelson fikk to strålende pasninger av Packers’ quarterback Aaron Rodgers tidlig i det første kvarteret. Den første pasningen klarte han ikke å ta imot. Den andre så vanskeligere ut, men den fanget Nelson elegant før han løp 29 yards inn til kampens første touchdown. Mason Crosby satte enkelt ekstrapoenget og Packers ledet 7-0 etter drøyt elleve minutter.

Ikke lenge etterpå klarte ikke Steelers å beskytte sin quarterback, Ben Roethlisberger, på ordentlig vis og dermed ble 28-åringen såpass forstyrret at pasningen hans enkelt ble snappet opp av Nick Collins.

Collins løp 37 yards på vei til Packers’ andre touchdown. Crosby sørget for 14-0-ledelse til Packers etter det første kvarteret.

Og Roethlisberger viste lite som tydet på at han allerede har vunnet Super Bowl to ganger.

Tung motbakke
Det var i alle fall ingen grunn til å tro at Steelers skulle klare å snu kampen, ettersom Pittsburghs helter nå hadde 0-33 på sine siste 34 minutter med spilletid, hvis man regner med avdelingsfinalen mot Jets.

14 poeng er for øvrig identisk med rekorden for et førstekvarter i Super Bowl. Seks lag hadde klart dette før Green Bay Packers gjorde det natt til mandag.

I det andre kvarteret klarte endelig Pittsburgh Steelers å fjerne nullen på resultattavlen, da Shaun Suisham satte inn tre poeng med en «field goal» fra 33 yards.

Mot slutten av andre kvarter traff Aaron Rodgers igjen med en strålende pasning. Ryan Clark fikk fingertuppene på ballen, men det var ikke nok til å forhindre at ballen kom fram til Greg Jennings, som under knallhardt press fra Troy Polamalu klarte å fange ballen. Dette var Green Bays tredje touchdown.

Nøkkelspillere ble skadd
Det eneste problemet for Green Bay Packers på dette tidspunktet, var at både Donald Driver og Charles Woodson hadde skadet seg og forlatt kampen.

47 sekunder før andre kvarter var slutt, sørget Hines Ward for en ny touchdown for Steelers, og nytt liv i kampen, da han mottok en kort pasning fra Roethlisberger.

Stillingen var 21-10 før pauseshowet kunne overta publikums oppmerksomhet i fantastiske Cowboys Stadium i Arlington, Texas. I Super Bowls 44-årige historie, har det laget som lå under ved pause bare vunnet ni ganger.

I tredje kvarter var det tydelig at Packers savnet Woodson og Driver. Pittsburgh hadde initiativet og reduserte til 17-21 da Rashard Mendenhall løp inn en touchdown og Suisham satte ekstrapoenget.

Nelson med nøkkelspill
Kampens avgjørende øyeblikk var kanskje da Jordy Nelson fikk ballen av Rodgers og løp 38 yards til den andre yardlinja.

Det åpnet for Green Bays fjerde touchdown, som Greg Jennings sørget for.

Plutselig var Packers tilbake i 11-poengsledelse, nå 28-17. Men Steelers har ikke vunnet seks Super Bowl ved å gi opp lett og gjorde det heller ikke denne gang.

Ben Roethlisberger fant Mike Wallace med en 25-yardspasning midtveis i det siste kvarteret. Wallace løp inn til touchdown.

I stedet for å sende ut Shaun Suisham for å sparke inn et ekstrapoeng, satset Steelers på en topoenger. Roethlisberger klarte igjen å lure Packers-forsvaret, og dermed kunne Antwaan Randle El ta med seg ballen inn i endzone.

Stillingen var 25-28 midtveis i siste kvarter.

Ikke lagd av stål
Aaron Rodgers ville definitivt ikke være noe dårligere enn Roethlisberger. Den tidligere Brett Favre-reserven serverte godbit etter godbit og satte virkelig Steelers-forsvaret under press.

Det beryktede Steelers-forsvaret var definitivt ikke lagd av stål.

Jordy Nelson hadde en ny touchdown i fingrene, men klarte ikke å ta den i fast grep da bare 2,15 minutter sto igjen på klokka. Det ville ha avgjort kampen.

Mason Crosby sparket inn 31-25-ledelse.

Nå hadde Pittsburgh 2,07 minutter på å score en touchdown for å utligne til 31-31.

Roethlisberger har snudd en Super Bowl-kamp før, og mange hadde tro på at han skulle gjøre det igjen, men denne gang gikk det ikke.

Denne finalen tilhørte Aaron Rodgers. Selv om mange vil si at det var Ben Roethlisberger som tapte den.

Kilder: Infostrada, ESPN

Kommentarer til denne saken