*Nettavisen* Sport.

Kastet ut fra OL for fyll

Foto: ERIC LALMAND/Skjermdump (Afp/Scanpix/Daily Mirror)

Verdensmesteren la ned en bedre innsats på byen enn på velodromen.

10.08.12 09:48

OL markerer slutten på en fireårsperiode med intensiv trening for de fleste olympiske utøverne.

På veien har de fleste forsaket det meste av sitt sosiale liv, så at de kanskje ønsker å ta seg en liten fest er ikke så rart. Men det er på ingen måte gitt at gode atleter også er gode til å feste.

Det beviste den belgiske banesyklisten Gijs Van Hoecke da han tok seg en bytur etter å ha kjørt inn til en skuffende 15. plass i Omnium-rittet i OL.

Britisk avis dokumenterte fylletur
Belgieren skuffet i den olympiske velodromen, etter å ha blitt verdensmester i Madison sammen med Kenny De Ketele tidligere i år, og da den britiske avisen Daily Mail sto klar med fotoapparatet på Londons gater, leverte banesyklisten heller ikke noe å være imponert over.

Her ser du fyllebildene av Gijs Van Hoecke (ekstern lenke)

Stupfull ble han nærmest båret av sine venner inn i en bil. Det fikk lederen for den belgiske sykkeltroppen i OL til å se rødt. Han valgte å sende syklisten hjem fra London som følge av den fuktige byturen.

- Det som skjedde var beklagelig. Det burde aldri ha hendt og jeg er veldig lei meg, sier utøveren overfor rtbf.be.

Aksepterer eventuell straff
Han var rask til å legge til at festingen foregikk etter at han var ferdig med konkurransene i dette OL.

- Etter to år med knallhardt arbeid føler jeg at jeg har rett til å ta meg en fest. Men det skulle nok skjedd et annet sted enn i London.

- Når det er sagt er det viktig å legge til at dette skjedde utenfor OL-landsbyen og det ikke forstyrret noenn av deltakerne som var der, unnskylder han seg.

Les også: Parkinson-syk arrestert under OL for å ikke smile

Likevel er det en selvkritisk syklist, som innser at han ikke akkurat har bidratt til å øke respekten for banesyklister.

- Jeg har ikke bidratt til å kaste et positivt lys over banesyklingen, hverken med mine resultater eller oppførsel. Om jeg blir straffet så aksepterer jeg det, avslutter syklisten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.