Katastrofe-stafett

Til tross for en fantastisk siste etappe av Ole Einar Bjørndalen, ble det ikke medalje på Norge på dagens skiskytterstafett.

21.02.06 15:07

Det ble en katastrofestafett av de sjeldne for Norge tirsdag. Det som i utgangspunktet skulle være en sikker medaljeøvelse, vi var i alle fall favoritter på forhånd, endte med en 5. plass på de norske herrene.

Dårlig dag i sporet
Det begynte med Halvard Hanevold på 1. etappe. Han ledet inn til første skyting, men pådro seg to bom, og havnet langt etter. Og til tross for en feilfri stående serie, var han 52 sekunder etter teten da han vekslet med Stian Eckhoff.

Og Eckhoff var ikke stort bedre han. Han måtte også ha to ekstraskudd, og sendte Frode Andresen ut halvannet minutt etter ledende Tyskland. Andresen pådro seg til alt overmål to strafferunder, og Norge var nesten tre minutter bak midtveis på den 3. etappen.

To strafferunder
Andresen skjøt en bra stående serie, og gikk også brukbart i sporet, slik at Ole Einar Bjørndalen hadde litt over to minutter opp til teten da han la ut på sin etappe. Men stafetten var i praksis ødelagt. Det måtte et mirakel til om Norge skulle ha hatt noen sjanse til medalje.

Bjørndalen gikk en gnistrende siste etappe, skjøt ti blinker rett ned i rakettfart, og tok inn nesten et minutt på Tyskland på sin etappe. Det var likevel ikke nok til mer enn en 5. plass.

Tyskland vant foran Russland. Rafael Poiree slo svenske Carl Johan Bergman i kampen om bronsen.

- Ta det som menn
- Det var ikke vår dag. Vi må bare beklage at vi ikke var med og kjempet om gullet, men vi kom skjevt ut, og tyskerne var veldig tøffe i starten. De skjøt godt og fikk et godt forsprang, og vi var ikke nær nok til å kunne klare det. Vi var ikke gode nok i dag, og vi må bare ta det som menn, sa landslagstrener Roger Grubben til NRK etter løpet.

Han hadde ikke lyst til å fordele skyld etter 5. plassen.

- Vi hadde i grunnen forberedt oss godt. Vi var i god form, og alt skulle egentlig ligge til rette for oss. Men vi må gjøre en god jobb hele veien, og det klarte vi ikke, men jeg har ikke lyst til å henge ut noen for det, la han til.

Hadde ikke dagen
Ole Einar Bjørndalen var godt fornøyd med sin siste etappe, der han hadde skyteserier på henholdsvis 18 og 16 sekunder på liggende og stående.

- Vi gjorde så godt vi kunne alle sammen, men det holdt ikke i dag. Alle hadde ikke dagen. Vi brukte for mye ekstra skudd og strafferunder, men det må klaffe for oss alle sammen, og vi hadde ikke dagen i dag, sa han.

Bjørndalen hadde for øvrig den i særklasse beste tiden av samtlige som gikk dagens stafett.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.