*Nettavisen* Sport.

Katastrofefotball i én omgang

Foto: AFP/Scanpix

Men så fikk José Mourinho snakke.

25.02.09 08:31

Inter Milan - Manchester United 0-0:

Få av kampene i Mesterligaens åttendedelsfinale har vært snakket så mye om som gigantoppgjøret mellom José Mourinhos Inter Milan og Sir Alex Fergusons Manchester United.

Nettopp duellen mellom de to supermanagerne er noe av grunnen til det. Men også kampen i kampen mellom Zlatan Ibrahimovic og Cristiano Ronaldo var noe av det folk gledet seg til før det første oppgjøret i Milan.

Men den suverene serieleder i Italia var sjokkerende dårlig i den første omgangen.

For etter de første 45 minuttene av kampen, var det nesten utrolig at Manchester United ikke ledet.

- Vi spilte meget, meget godt. Spillerne viste at de likte å spille kampen og viste med det modenhet, sier Sir Alex Ferguson etter kampen, ifølge Sportinglife.

- Jeg bare håper vi ikke blir straffet for at vi ikke scoret her i dag. På Old Trafford om to uker blir det en fantastisk stemning og jeg tror vi har en meget god mulighet til å gå videre, fortsetter skotten.

Katastrofeforsvar
Gang på gang glapp det nemlig for Mourinhos utvalgte og United utnyttet de store hullene i forsvaret til Inter. Pasningssikre og løpsvillige kom United seg til flere store sjanser.

Heldigvis for Mourinho, var det én Inter-spiller som var forberedt da kampen ble blåst i gang. Sisteskansen Julio Cesar sto fjellstøtt hver eneste gang Unted kom seg gjennom. Først på en fantastisk redning på en heading fra Ronaldo etter snaue fem minutter og deretter da Giggs kom alene gjennom senere i omgang. De sjansene var de største blant mange store sjanser.

Inter berget med skrekken og gikk til pause med null baklengs, til tross for en katastrofal førsteomgang defensivt. Offensivt var det nesten like magert, med to tamme spisser i Zlatan og Adriano. José Mourinho måtte nok gjøre grep i pausen.

Et nytt lag etter pause
Og grep tok han. Ut måtte midtstopper Nelson Rivas og i tillegg kom det nok noen velvalgte gloser fra portugiseren Mourinho.

For etter pause gikk Inter rett i strupen på United. Cambiasso kom seg tidlig fri på siden og slo flatt inn i feltet. Zlatan hoppet over og Adriano sto omtrent helt alene. Men brasilianeren fikk ikke stokket bena og skuddet gikk langt over mål.

Og det ble starten på en mye bedre omgang for italienerne. For spissene på topp var piggere og dessuten fikk de limt sammen forsvaret på bedre vis.

Men United var fortsatt farlige, til tross for at de ikke klarte å dominere slik de gjorde i den første omgangen. Det skulle da også bare mangle, med den kvaliteten Inter har i laget.

Store sjanser - ingen mål

Men verken United eller Inter klarte å få ballen over målstreken. Esteban Cambiasso hadde en feit sjanse på en corner midtveis i omgangen og Ryan Giggs kom seg nok en gang til en god posisjon. Etter å ha lurt to Inter-spillere med skuddfinter, traff han føttene til en liggende Inter-forsvarer.

Ronaldo var pigg i bena i førsteomgangen, men spruten var ikke den samme etter pause. Likevel rykket han forbi forsvareren sin og fikk slått inn foran mål. Der sto både Ji Sung Park og Dimitar Berbatov, men ingen klarte å få den i mål.

Og slik bølget spillet fram og tilbake, men det ville seg ikke foran mål. Dermed ebbet kampen ut med 0-0 og det ligger an til et durabelig oppgjør på Old Trafford om femten dager.

José Mourinho spådde at det kan bli ekstraomganger på Old Trafford og etter tirsdagens kamp er det ingen tvil om at det er fullt mulig.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.