Gå til sidens hovedinnhold

- Katjusja felt av dårlig etikk

Italiensk storavis hevder å vite hvorfor lisensen gikk tapt.

Russiske Katjusja fikk tirsdag begrunnelsen for at de mistet lisensen til syklingens verdenstour.

Det skrev det internasjonale sykkelforbundet (UCI) i en meget kort pressemelding.

Avisen La Gazzetta dello Sport hevder å kjenne til grunnlaget for forbundet avgjørelse. De skriver at laget har falt igjennom på punktet «etiske kriterier». I løpet av de siste årene har Antionio Colom, Christian Pfannberger og Denis Galimzianov testet positivt for EPO.

I tillegg har Alexander Kolobnev blitt sendt ut av Tour de France, men siden blitt frikjent av CAS. Kolobnev er også involvert i en bestikkelsessak med Alexandre Vinokourov (Astana).

Dråpen som fikk begeret til å renne over
La Gazzetta skriver også, ifølge nettstedet biciclismo.com, at de fire rytterne som involvert i den italienske Padova-etterforskningen, og ansettelsen av Vjatsjeslav Jekimov som Hans Michael Holczers etterfølger i managerstolen, har slått negativt ut.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Blogg: Hvorfor straffer dere Katjusja, UCI?

Jekimov var lagkamerat med Lance Armstrong i løpet av åtte sesonger i dopingbefengte US Postal.

Russerne har sendt ut et tilsvar via en egen pressemelding, og det er åpenbart at de ikke er skremt av grunnlaget de har blitt utestengt på.

- Alle postene i dette skrivet, ble tatt i betraktning under møtet vi deltok på i høringen med UCIs lisensnemnd den 22. november. All informasjonen Katjusja har forelagt på forespørsel er fullstendig og i samsvar med kravene fra lisensnemnda, skriver laget i en pressemelding.

Forbereder krig mot UCI
De fastholder at de anker avgjørelsen inn til idrettens voldgiftsrett.

- Etter å ha mottatt dette skrivet, kan vi beskjefte at har bestemt å bruke alle siviliserte midler for å få verdenstourlisensen tilbake, inkludert anken som allerede har blitt sendt til voldgiftsretten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Det var i forrige uke kom den sjokkerende nyheten om at laget hadde mistet lisensen i toppdivisjonen, uten at noen egentlig fikk vite hvorfor.

Alexander Kristoff har gått hardt ut mot avgjørelsen fra det internasjonale sykkelforbundet. Han trodde ikke, på det tidspunktet, at avgjørelsen kun kunne legges på det etiske kriteriet:

- Det kan ikke være lagledelsen vår alene som er problemet. Astana og flere andre lag har den samme forhistorikken. Etikken vår er ikke noe dårligere enn dem, så det må ha kommet fram ting vi ikke er klar over ennå, fortalte Kristoff til procycling.no før helga.

Les hva Kristoff sier om saken onsdag formiddag her!

Kommentarer til denne saken