Husker du Angel Vicioso?

Han vant den minst takknemlige etappen av Giro d’Italia i for snart to år siden.

Minst takknemlige ettersom Wouter Weylandts krasjet nedover Passo del Bocco mot slutten av den samme etappen – og siden omkom av skadene han pådro seg.

Vicioso syklet da for Androni Giocattoli, men det er aktivitetene hans som Liberty Seguros-rytter på midten av 2000-tallet som igjen har ført navnet hans inn i nyhetsspaltene.

- Hadde et kneproblem
Spanjolen vitnet nylig under rettssaken mot dopinglegen Eufemiano Fuentes i Madrid. Her forklarte han at han hadde vært inne hos legen for «en konsultasjon i forbindelse med en kneskade».

Han beskrev, ifølge cyclingnews.com, legen som «en god lege» og klargjorde at han «ikke hadde betalt for behandlingen».

Katjusja valgte å holde rytteren utenfor konkurranse i forbindelse med vitnemålet i den spanske rettssaken, men suspensjonen er nå opphevet.

Tilbake i konkurranse
Overfor cyclingnews.com bekrefter manager Viatcheslav Ekimov at Vicioso ble suspendert fordi han «løy om at han hadde blitt kalt inn som vitne i saken».

- Jeg spurte om han måtte møte opp i retten for å vitne, men han forsikret meg om at alt var unnagjort, at han hadde snakket med domstolen og at all nødvendig dokumentasjon var sørget for, men det viste seg ikke å stemme, forklarer Ekimov.

Torsdag er Katjusja-rytteren tilbake i konkurranse når russerne inntar GP di Camaiore.

PS! Rettssaken mot Eufemiano Fuentes dreier seg ikke om doping, men om brudd på helseforskriftene. Operación Puerto ble rullet opp av spansk politi i mai, 2006. Doping var ikke ulovlig i Spania før november samme år. Vicioso ble også spurt om han fikk utført blodoverføringer hos den spanske legen, men avviste at behandlingen gjaldt noe annet en kneskaden.