Gå til sidens hovedinnhold

Katjusja tilgir Vicioso

Kosmetisk utestengelse er opphevet.

Husker du Angel Vicioso?

Han vant den minst takknemlige etappen av Giro d’Italia i for snart to år siden.

Minst takknemlige ettersom Wouter Weylandts krasjet nedover Passo del Bocco mot slutten av den samme etappen – og siden omkom av skadene han pådro seg.

Vicioso syklet da for Androni Giocattoli, men det er aktivitetene hans som Liberty Seguros-rytter på midten av 2000-tallet som igjen har ført navnet hans inn i nyhetsspaltene.

- Hadde et kneproblem
Spanjolen vitnet nylig under rettssaken mot dopinglegen Eufemiano Fuentes i Madrid. Her forklarte han at han hadde vært inne hos legen for «en konsultasjon i forbindelse med en kneskade».

Han beskrev, ifølge cyclingnews.com, legen som «en god lege» og klargjorde at han «ikke hadde betalt for behandlingen».

Katjusja valgte å holde rytteren utenfor konkurranse i forbindelse med vitnemålet i den spanske rettssaken, men suspensjonen er nå opphevet.

Tilbake i konkurranse
Overfor cyclingnews.com bekrefter manager Viatcheslav Ekimov at Vicioso ble suspendert fordi han «løy om at han hadde blitt kalt inn som vitne i saken».

- Jeg spurte om han måtte møte opp i retten for å vitne, men han forsikret meg om at alt var unnagjort, at han hadde snakket med domstolen og at all nødvendig dokumentasjon var sørget for, men det viste seg ikke å stemme, forklarer Ekimov.

Torsdag er Katjusja-rytteren tilbake i konkurranse når russerne inntar GP di Camaiore.

PS! Rettssaken mot Eufemiano Fuentes dreier seg ikke om doping, men om brudd på helseforskriftene. Operación Puerto ble rullet opp av spansk politi i mai, 2006. Doping var ikke ulovlig i Spania før november samme år. Vicioso ble også spurt om han fikk utført blodoverføringer hos den spanske legen, men avviste at behandlingen gjaldt noe annet en kneskaden.

Kommentarer til denne saken