*Nettavisen* Sport.

Katrine Lunde best i VM

Katrine Lunde kom best ut på TV 2 Nettavisens spillerbørs i VM. Og lurer du på hvem som gjorde flest tekniske feil? Det var ikke Anette Hovind Johansen.

ST. PETERSBURG (TV 2 Nettavisen): De norske jentene er vel hjemme i Norge og i gang med julefeiringen etter det som ble tidenes svakeste VM-plassering for et norsk damelag.

Den som virkelig kan gå med hodet hevet etter innsatsen i St. Petersburg er Katrine Lunde. Med en redningsprosent på 49 var hun en av mesterskapets aller beste målvakter.

Mange trodde nok at Anette Hovind Johansen var den som bidro med flest tekniske feil i VM. Men hun ble overgått av Kristine Lunde som faktisk var i en særklasse på den fronten.

Litt morsomt er det at Norges venstrevinger, Camilla Thorsen og Kari Mette Johansen, skjøt like mange skudd i VM, og endte opp med like mange scoringer.

SLIK GJORDE DE NORSKE JENTENE DET I VM:
Katrine Lunde - 6,71
93 redninger
190 skudd
1 teknisk feil

Fikk vist at hun er en målvakt i verdensklasse. Spesielt i kampen mot Slovenia var hun fantastisk. Har også et veldig høyt bunnivå. Setter veldige krav til seg selv og til forsvaret foran seg.

Kjersti Beck - 5,00
54 redninger
144 skudd
1 teknisk feil

Fikk ikke vist seg fra sin beste side i VM. Omlegging av teknikk skal nok ha litt av skylden. Men burde bidratt mer.

Terese Pedersen - 6,00
12 redninger
18 skudd

Fikk bare spille en omgang mot Australia. Fikk vist mot svak motstand at hun kan redde skudd.

Ragnhild Aamodt - 4,00
14 mål
30 skudd
8 tekniske feil

Har slitt med skader i høst, og var definitivt ikke i toppform i VM. Spilte en skikkelig bra kamp mot Slovenia, resten er bare å glemme.

Anette Hovind Johansen - 3,88
28 mål
61 skudd
20 tekniske feil

Åpnet VM veldig bra mot Angola, hvor hun var Norges beste. Men utover i mesterskapet ble hun veldig avslørt. Gjorde en del håpløse feil og skyter for ofte når hun ikke bør gjøre det.

Randi Gustad - 5,25
8 mål
10 skudd
1 teknisk feil

Fikk begrenset med tillit, men gjorde det tålelig bra de gangene hun fikk sjansen i en fremskutt rolle i forsvar. Spilte trolig sitt siste mesterskap.

Karoline Dyhre Breivang - 5,38
22 mål
39 skudd
13 tekniske feil

Varierte fra det helt store, til det forferdelig svake. Karakterene hennes varierer fra 2 til 8 i mesterskapet. Virket dårlig trent og sto ikke 60 minutter.

Kristine Lunde - 5,00
31 mål
61 skudd
27 tekniske feil

Skulle bli Norges nye angrepssjef, men måtte ha noen kamper før hun fant rollen sin. Var Norges beste angrepsspiller, og fikk dermed mest oppmerksomhet. Kunne bidratt enda mer.

Kari Mette Johansen - 5,25
24 mål
32 skudd
1 teknisk feil

Hadde en meget høy uttellingsprosent på skuddene sine på kanten, og burde vært brukt mer. Kan bli flinkere til å skape situasjoner på egenhånd. Går konsekvent innover i banen.

Linn J. Sulland - 5,00
7 mål
8 skudd
3 tekniske feil

Fikk begrenset med tillit i sitt første mesterskap. Var bare mot Australia hun spilte nok til å få karakter. Men viste i de sju minuttene hun fikk mot Kroatia at hun absolutt er en jente for fremtiden.

Elisabeth Hilmo - 4,75
5 mål
9 skudd
5 tekniske feil

Landslagskapteinen gjorde trolig sitt svakeste mesterskap noensinne. Gjorde det tålelig greit i forsvar, men i angrep ble hun usynlig og krampaktig. Skjøt dårlig og ble avblåst for feile sperrer flere ganger.

Camilla Thorsen - 5,38
24 mål
32 skudd
4 tekniske feil

I likhet med Johansen, så skjøt hun godt fra venstrekanten. Men også hun kan med hell trene på finter utover i banen. Har et stort skuddrepertoar og burde kunne gå på mål fra spissere vinkel.

Marianne Rokne - 5,38
42 mål
73 skudd
19 tekniske feil

Ble Norges toppscorer i sitt første mesterskap siden 2001. Måtte ta mye skuddansvar bak fra banen, og har en tålelig bra uttelling. Var sikker på sjumeterskastene.

Tonje Nøstvold - 4,83
21 mål
37 skudd
9 tekniske feil

Reiste til VM som lærejente, men ble mer og mer sentral. Fikk tillit både på høyreback og høyreving. Herjet med Australia, og skjøt veldig godt mot Nederland og Kroatia. Varierer en del i prestasjonene.

Isabel Blanco - 5,75
18 mål
25 skudd
5 tekniske feil

Var Norges beste forsvarsspiller i VM, og viste også at hun bør være et soleklart førstevalg i angrep. Jobber og sliter, og gir seg aldri.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag