*Nettavisen* Sport.

Kattens lek med musen?

Foto: hesteguiden.com

Lord Capar og en amatørkjørt hest er våre bud på en knallfin Leangen-meny. Sjekk våre travtips.

07.03.11 14:23

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

Svært flott kvalitet på løpene i Trondheim denne mandagen med forhøyet førstepremie i løpene og det er spillemessig svært interessant.

Fra Sverige kommer det flere gjester denne mandagskvelden, og det er neppe noen overdrivelse å si at trener Malin Løfgren har funnet en svært passende oppgave for 8 Lord Capar i V5B-4 på Leangen i kveld, og alt annet enn seier vil overraske oss stort. Italieneren sopte nærmest rent bord som 2 og 3-åring med hele 17 triumfer på blott 22 starter, og blant flere store triumfer rager nok seieren i Ulf Thoresens Minneløp på Jarlsberg høyest.

En del skadeproblemer gjorde dog sitt til at 4 og 5-årssesongen ble et antiklimaks, men for sin nye trener rapporteres det nå om strålende treningsarbeider forut for årsdebuten. Neppe i toppform første gangen ut etter lang pause, men det trenger heller ikke Varenne-sønnen å være i for å legge dagens konkurrenter bak seg. Sindige Bo Ekløf setter seg opp bak 6-åringen, og da er vår banker i B-spillet i de beste hender.

Vår rangering: A: 8 B: 4 C: 5-7-2-11 D: 9-10-12-6-1

Klikk her for å se våre V5B-forslag.

Vil du kjempe om de virkelig store pottene? Spill andelslag her!

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under. Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: hesteguiden.com

Favorittene hopper seg vekk?
Ja, faren for at både 3 Bottem Faks og 4 Lauvås Prisen kan galoppere seg vekk ned startsiden i V5A-3 bak startbilens vinger skal være overhengende stor, og da klemmer vi til med et friskt bankerspill på 9 Gjerv Prinsen. Sistnevnte gikk et strålende løp til tredje på fine 31.5 full vei i et V75-løp i den siste starten etter litt pause, og løp i kroppen har normalt gjort veldig godt.

5-åringen var innblandet i en hjulhekt 600 igjen ved den anledningen (ble litt full stopp der), og da synes vi det var sterkt å melde seg på i seierskampen helt til slutt etter den insidenten (står nå da også 20 meter bedre inne i løpet kontra favoritten sist de møttes, og han slo ham den gangen...). Vi har pratet varmt om Lome Elden-sønnen lenge, og vi føler nå at det er rett før den lekre Valstad-traveren slår ut i full blomst (kun krysset av på 16-prosent av de innleverte kupongene!).

Vår rangering: A: 9 B: 3-4-5 C: 6-7-11 D: 10-8-2-1-12

Annonse: Viste 13.0 siste 1000m og 109 siste 500m sist! Vinner til brakodds i lukene i V5-A/V5-1B, tror Grøstad

V5A-1, 2140 meter autostart
Et litt småskummelt varmblodsløp innleder denne rebusen, og vi tyr til bred gardering. Veldig fin kapasitet er det på 9 Against The Moon, og i den siste starten viste den litt uryddige 4-åringen litt av det han kan ved å avslutte fint til sølv på fine 18.7 full vei (og da synes vi han er vel lite spilt med sine 18 % denne gangen).

Utvikler seg stadig gjør 10 More Caviar, men vi er slett ikke sikre på om dagens distanse er noen fordel for 6-årshoppa (tidligere vist seg å være best i front på sprint). Dog sterk innsats til sølv i et V75-løp i den siste starten, og favoritten må selvsagt regnes tidlig med tilsvarende innsats i kveld.

Tre outsidere finner vi i form av 4 C.C. Loco Motive (under utvikling, og Kings Sugarboy-datteren satt litt fast sist), 6 Orkan D.K. (hoppet seg etter litt pause sist, men kapasiteten er ikke så verst på denne hesten) og 7 Zenita Scoop (variabel, men klart god nok i en feilfri utgave).

Vår rangering: A: 9 B: 10-4-6-7 C: 1-8-3-11 D: 12-2-5

V5A-2, 2140 meter autostart
Flott kvalitet på flere av deltagerne i dette varmblodsløpet, og vi synes fire hester hever seg litt over mengden. Best på kapasitet tror vi 10 Love Force er, og når det nå er snakk om autostart forventer vi å få se et feilfritt løp fra den kanten ved denne anledningen. Sjanseløs på å komme seg av gårde i rett gangart i Widding-løpet i den siste starten på voltestart, men 4-åringen så strålende fin ut i oppvarmingen den dagen (og da snakker vi om en underspilt 21-prosenter).

Hysterisk form holder 5 Novo Perfect (strålende til sølv på solide 15.6 full vei bak svært gode Acolyte Hanover i den siste starten), mens hesten å fange fra spiss er 4 Bonatti snakk om. Sistnevnte har for vane å vinne når han dukker opp på Leangen (vunnet de to siste gangene han har gjestet Trøndelag), og etter de siste innsatsene å dømme skal formen være helt på topp der i gården. Profitere på tøff kjøring der fremme i front kan fartsfylte 11 Vacation Kosmos gjøre, og da har vi nevnt de fire hestene vi har mest tro på i dette løpet.

Vår rangering: A: 10 B: 5-4-11 C: 6-9-1-2-12 D: 7-3

V5A-4/V5B-1, 2140 meter autostart
Vi støter på en storfavoritt med sine voldsomme 80 % i dette varmblodsløpet i form av seiersmaskinen 5 Nimbus Vang, og i en feilfri utgave blir selvsagt Kolnes-traveren vond å stoppe på ny. Vi føler dog at S.J.`s Photo-sønnen har blitt matchet med en meget fin hånd uten å støte på de beste i grunnlaget sitt (og det er veldig fin klasse på en del av de andre deltagerne i dette løpet), og ved flere av triumfene har champion Eirik Høitomt virkelig måttet kjøre hest for å holde 6-åringen i trav. Dagens arena er vi således litt usikre på om hesten takler (noe treneren også er), og vi synes det er litt spennende med noen garderinger på våre to største spilleforslag i begge rebusene denne gangen.

Voldsom fremgang viste 6 K.L.M. The Black i den siste starten ved å spurte inn til sølv bak svært gode Strong Forte på fine 16.3 full vei, og dersom den flotte trenden fortsetter ser vi ikke helt bort i fra at Credit Winner-sønnen tar skalpen på storfavoritten i kveld. Stod på strålende etter grov startgalopp uten å bli mast på til slutt gjorde 12 Trons Baron i et tøft V75-løp i den siste starten, og selv om sporet ikke er mye å rope hurra for i kveld forventer vi at den seige 7-åringen dukker opp helt der fremme til slutt. Nydelig til med tanke på en optimal reise underveis står 9 Lass Keeper (toppform på denne tiden i fjor), mens 3 Friendly Fire stadig er litt bedre enn raden (dog med respekt å melde utstyrt med en bevisstløs kusk).

Vår rangering: A: 5 B: 6-12-9 C: 3-1-4-11 D: 10-8-7-2

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: hesteguiden.com

V5A-5/V5B-2, 2140 meter autostart
Vinnerkandidatene er etter vårt skjønn mange i dette varmblodsløpet, men en grei favoritt skal 3 Flying Rubin være snakk om. Vært ute i tre V75-løp nå på slutten uten å nå helt opp, men innsatsene har vært helt greie i relativt tøffe omgivelser. Litt enklere i mot i kveld, og vinnersjansene bør være gode.

Fra et spor litt langt ute ladder nok Jomar Blekkan mot føringen bak 7 Carmela`s Wallet, og dersom trønderen skulle komme sg foran med 5-årshoppa uten at det har kostet skjorta kan hun holde unna helt hjem mot ikke alt for skarp motstand (helt grei innsats sist, og formen bør være sterkt stigende med et par løp i kroppen etter litt pause). Det er litt spennende når Kai Johansen setter seg opp bak 10 Boggy Victoria (positiv første gangen ut til tredje), mens både 1 Remolino og 5 White Chimney bør regnes tidlig fra sine fine spor.

Vår rangering: A: 3 B: 7-10-1-5 C: 12-11-9 D: 8-6-4-2

V5B-3, 2140 meter autostart
Urutinerte kaldblodshester på farten i den tredje avdelingen, og vi kan fort få en smell. To strake triumfer står 1 Nordlirappen med, men nå er det snakk om autodebut. Kusk Jomar Blekkan mener det skal kunne gå greit, men vi er litt usikre på hvor mye favoritten har inne.

Det ser litt enklere ut for 3 Ardvinna ved denne anledningen (tøft ute sist), og i en feilfri utgave ligner Moe Odin-datteren en vinnerkandidat. Av de bedre i en feilfri utgave skal 8 Snonsøy Tinjar være, mens 10 Alm Anton gjør en spennende årsdebut. Gikk hyggelig løp i Harstad i fjor (og vi synes denne er alt for lite spilt med sine skarve 7 %), og 4-åringen kan ha utviklet seg mye over vinteren. 11 Samayta stod på godt til sølv i den siste starten, og med tilsvarende innsats ender 4-årshoppa langt fremme også her.

Vår rangering: A: 1 B: 3-8-10-11 C: 2-4-5-6-7-9-12

V5B-5, 2140 meter voltestart
Et litt åpent kaldblodsløp avslutter denne rebusen, men vi har god tro på at vi har plukket vinneren på våre fire utvalgte på våre to minste spilleforslag. Vi likte godt avslutningen til 6 Marmorjenta (virker kraftig på gang nå) til sølv i den siste starten, og forutsetningen i kveld mener vi skal være helt riktige for Elding-datteren (og da synes vi hun er vel lite spilt med sine 18 %).

Et strålende løp til tredje mot de beste på Leangen leverte 12 Vill Spik i den siste starten, og det virker nå til at 7-åringen er i ferd med å finne tilbake til gamle takter etter å ha slitt tungt lenge. Avhengig av å få løpet sitt med fine rygger i det lengste er 2 Arnblessen, mens 11 Farkstrek bør kunne kjempe om den gjeveste sjekken i et løp som dette på normal form. Etter vårt skjønn er det litt tøffere i mot for 9 Skaugaprinsen ved denne anledningen, mens en feilfri 5 Ernst aldri skal regnes bort.

Vår rangering: A: 6 B: 12-2-11 C: 9-5-4-8-10-14 D: 13-15-7-3-1

Spilleforslag
Til V5A-rebusen på Leangen har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 100, 400 og 1240 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre tre forslag til B-rebusen på hhv 100, 400 og 1195 kroner (abc-system over fire bonger) ligger ute her .

Våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner kan du få kjøpt her .

Innleveringsfrister Leangen
V5A kl. 18.35 (løp 2-6)
V5B kl. 19.35 (løp 5-9)
DD kl. 20.30 (løp 8-9)

Kjøp en bong og se løpene fra Leangen gratis på www.rikstoto.no i kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag