KRISTIANSUND - BODØ/GLIMT 0-2 (0-0)

Kristiansund og Bodø/Glimt, som begge er godt representert på Eurosports liste over eliteseriens største skuffelser, møttes til kamp i Kristiansund lørdag kveld.

KBK har hatt en katastrofesesong så langt, og ligger desidert sist på tabellen. Glimt på sin side, har gått fra å være landets klart beste lag, til å bli noe ugjenkjennelige.

– Vi forventet et dynasti, men vi har fått et ekteskapsbrudd. Det har vært et unnskyldningsmaraton uten like, og en drøss med utenomsportslige ting og bortforklaringer, har fotballekspert Christian Gauseth uttalt om de gulkledde.

Lørdag fikk vi se begge lag i bedre utgaver av seg selv.

Les også: Eksperten mener denne spilleren fort kan forsvinne: – Garantert at han står på blokka til mange klubber

Målløs førsteomgang

Det skulle likevel ta lang tid før det skjedde noe som helst på Nordmøre. Hele første omgang gikk uten måljubel for de to lagene. KBK, som virkelig har slitt hittil i år, holdt unna for Glimt på imponerende vis gjennom de første 45. Etter at første omgang var historie, samlet hjemmelagets spillere seg i sirkel ute på banen. Mens de gulkledde gikk i garderoben, stod KBK igjen for det som så ut til å være en peptalk ute på matta.

Hva som ble sagt der, ville Christoffer Aasbak holde hemmelig.

– Det holder vi for oss selv, men vi skal fortsette å gjøre dem litt utålmodige. Vi kommer til å få kontringsmuligheter i andre omgangen, så de skal vi ta vare på, svarte han da Eurosport spurte hva som ble sagt før laget tok seg til garderoben.

Den lille samtalen ute på matta skulle senere vise seg å ikke gjøre helt susen for hjemmelaget.

Les også: Nettavisen erfarer: Nytt bud fra Italia på Moldes Birk Risa

Hull på byllen for Glimt

Til tross for en god førsteomgang for KBK, skulle det ikke ta lang tid før Glimt fikk tatt seg gjennom det blåkledde forsvaret. Etter en scoring kreditert Amahl Pellegrino, kunne gjestene omsider juble for 1-0. Hugo Vetlesen sendte ballen mot nettmaskene, hvor Pellegrino stod upåklagelig plassert. Drammenseren sendte ballen videre inn mellom stengene og tok Glimt opp i ledelsen.

Kristiansund svarte på gjestenes økende intensitet, men klarte ikke selv å få ballen forbi Nikita Haikin. Det til tross for at vertene kom til et par solide sjanser.

Etter drøyt 70 minutter ute på matta, kom bodøværingene til kampens andre scoring. Også den var signert Amahl Pellegrino. Spissen fikk ballen levert i fanget ute på venstre kant, og plasserte den elegant i buret. Dermed stod det 2-0 på Kristiansund stadion.

Det ble med de to nettkjenningene i Møre og Romsdal lørdag kveld. Glimt kunne gå av banen med tre poeng, mens tilværelsen i bunnen av tabellen fortsetter for KBK.