Keane-comeback på Old Trafford

Foto: (foto: scanpix)

Roy Keane gjør tirsdag kveld comeback på Old Trafford. Sir Alex Ferguson skamroser sin tidligere kaptein.

09.05.06 14:58

Før han forsvant lynraskt ut av dørene på Old Trafford i november i fjor, rakk Roy Keane å spille i 12 år for Manchester United.

Nå får han sin etterlengtede testimonialkamp for lang og tro tjeneste mot sin nåværende arbeidsgiver Celtic.

- Den beste spilleren jeg har hatt
Keane fikk sparken i Manchester United etter å ha havnet på kant med den mektige manageren Sir Alex Ferguson, men før tirsdagens kamp nærmest lovpriser skotten den tidligere United-kapteinen.

- Han er den beste spilleren jeg noensinne har hatt, skryter Sir Alex Ferguson til Manchester Uniteds egen hjemmeside.

Ferguson skryter spesielt av Keanes innsatsvilje, ønske og suksess og evnen til å inspirere lagkameratene til å gjøre sitt ytterste.

- Roy hadde ikke det samme talentet som for eksempel Eric Cantona og Ryan Giggs, men han var besatt av å vinne hver kamp og han krevde det samme av lagkameratene. Det gjorde ham til den mest innflytelsesrike spilleren i garderoben, lyder Fergusons beskrivelse.

- Han var en stor kaptein og i mine øyne var Keane den beste spilleren jeg noensinne har hatt i stallen så lenge jeg har vært her, fortsetter United-bossen.

- Mulig å erstatte
På spørsmål om Manchester United noen gang kommer til å få en lignende spillertype på midtbanen, svarer Ferguson følgende:

- Jeg håper da det! Klubben vår har kapasitet til det fordi vi alltid har hatt strålende spillere i United. Men det blir ikke lett, og jeg har ikke funnet noen tilsvarende spillere foreløpig, røper han.

Manchester United-manageren mener Keanes beste kamp for rødtrøyene var semifinalen i Champions League borte mot Juventus i 1999.

Men Keane pådro seg gult kort og måtte stå over den berømte finalen mot Bayern München. Iren inspirerte likevel lagkameratene til seier i garderoben før kampen.

- Tragedie
- Det var en tragedie at han ikke kunne spille finalen i Europa. Men han ofret seg for laget, selv om det gule kortet var av den billige sorten, minnes Sir Alex.

- Roy ville spilt med brukket fot om han kunne, det er en slik person han er, fortsetter manageren.

Keane var lenge usikker på om han ville takke ja til testimonialkampen, men sier til at han ikke ville la sjansen til å ta et skikkelig farvel med Old Trafford-fansen gå fra seg.

- Jeg var usikker på om jeg fikk en testimonialkamp. Men for meg er dette en sjanse til å si farvel til fansen. Jeg følte dette var det riktige å gjøre, forteller Keane, som kan vente seg en ellevill hyllest både fra United og Celtic-fansen i tirsdagens vennskapskamp.

25.000 Celtic-fans
Ferguson gleder seg som en liten unge til kampen med sin tidligere disippel.

- Jeg ser virkelig frem til kampen. Meg og Roy opplevde store ting og hadde noen fantastiske år sammen, forteller Ferguson - som tydeligvis har glemt krangelen som endte med Keanes sjokk-exit i fjor.

Keane spiller trolig en omgang for Manchester United og en omgang for skotske Celtic i tirsdagens kamp. Det er ventet over 25.000 Celtic-supportere til Old Trafford for å hylle midtbaneterrieren. Totalt blir det trolig fullt hus - 73.000 tilskuere.

Keanes testimonial har avspark klokken 21.00.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag