Gå til sidens hovedinnhold

Keane fikk Henderson til å le. Men Liverpool-kapteinen fnyser av kritikken

Roy Keane kunne ikke forstå hvorfor Jordan Henderson ble tatt med til EM. Nå slår Liverpool-profilen tilbake mot sin gamle manager.

Liverpools Jordan Henderson kom med i den engelske landslagstroppen, selv om midtbanespilleren har slitt med en skade i store deler av vårsesongen.

Landslagssjef Gareth Southgate har innrømmet at han gambler litt på veteranen, men reaksjonene lot likevel ikke vente på seg etter at troppen ble offentliggjort.

Keane med kritikk

Manchester United-legenden Roy Keane var blant dem som lot seg forundre over uttaket og kunne ikke forstå hvorfor Southgate skulle ham med 30-åringen.

LES OGSÅ: EM-profilen hevdes å være Solskjærs våte drøm. Nå kommer ekspert med nedslående beskjed: - Det minsker muligheten for en overgang

- Det er åpenbart at Jordan ikke er klar for kamp. Jeg synes ikke han burde vært involvert i EM. Jeg har hørt folk si at de ønsker ham der, men for hva? Er han god på korttriks? Er han flink på allsang? Lager han quiz på kvelden? sa Keane.

Utspillet fra den frittalende iren skal ha kommet Liverpool-kapteinen for øret og ifølge The Telegraph sier Henderson at han tar kritikken med knusende ro.

- Jeg har et og annet triks i ermet, sier Henderson.

- Som spiller ønsker du å spille kamper og jeg kom ikke hit bare for å være med, som Roy sier. Jeg ønsket å være her og jeg ønsker å bidra, sier Liverpool-spilleren.

LES OGSÅ: City-stjernen om Gazza-sammenligningen: - Folk har gjort det til noe annet enn det er

- Alltid noen som vet bedre

30-åringen sier han er klar for å gjøre den jobben han blir bedt om.

- Hvor mye jeg får bidra er egentlig ikke opp til meg. Det er manageren som må ta den avgjørelsen, men blir jeg valgt, så skal jeg være klar, sier Henderson.

- Når det gjelder Roy, så kan han si akkurat hva han vil om meg. Han ga meg debuten (i Sunderland) og jeg ville trolig ikke vært her om det var for ham. Jeg synes faktisk det han sa var ganske morsomt, for å være ærlig, sier midtbanespilleren.

Han påpeker videre at Keane trolig ikke sitter på all informasjon.

- Vi vet ting litt mer i detalj. Jeg kjenner mer til skaden min og det gjør Southgate også. Det er ikke sikkert Roy vet alt dette, sier Henderson.

- Men det er alltid folk som har meninger. Det er alltid noen som tror de vet bedre enn alle andre. For min del har fokus de siste månedene vært på å jobbe så hardt som mulig slik at jeg kan bidra i denne turneringen. Jeg er veldig takknemlig for den situasjonen jeg er i nå, sier England-spilleren.

LES OGSÅ: Benzema ut med skade i generalprøven før EM

- Jeg er spilleklar

Henderson fikk 45 minutter i en privatkamp mot Romania nylig og er glad for at han ikke fikk en kjenning med lårskaden som har plaget ham i lang tid.

- Jeg er spilleklar. Dere vet det kanskje ikke, men jeg har trent i en lang periode nå. Det har vært litt annerledes trening, jeg har trent alene og ikke med laget, men mot slutten av sesongen var jeg tilbake i normal trening med Liverpool, sier han.

LES OGSÅ: Jordan Henderson misset straffe mot Romania. Etter kampen reagerte England-sjefen

- Det er selvsagt et stort steg, men jeg har trent med laget de siste ukene og jeg fikk noen minutter i beina mot Romania. Ja, jeg skulle helst ha spilt noen flere kamper, men underveis i kampen følte jeg meg bra, sier 30-åringen.

England spiller i gruppe D under EM og skal møte Kroatia, Tsjekkia og Skottland. Engelskmennenes gruppekamper skal spilles på Wembley i London.