Gå til sidens hovedinnhold

Keane knallhardt ut mot Pogba etter EM-exit: - Han har ikke den defensive disiplinen som skal til

Roy Keane sparte ikke på kruttet da han fikk spørsmål om hva han syntes om Paul Pogba i Frankrikes tap for Sveits i åttedelsfinalen i EM-sluttspillet mandag.

Paul Pogba var nemlig både høyt og lavt i oppgjøret mot nabolandet mandag. Etter 75 minutter sto han for et av EMs høydepunkt da han plasserte ballen vakkert i krysset til 3-1. Da hadde Frankrike avansementet i sin hule hånd. Så reduserte Sveits til 2-3, og på overtid sto det 3-3.

Perlescoringen til Pogba gikk som en farsott på sosiale medier og var et av de vakreste så langt i dette mesterskapet. Likevel er det den defensive jobben i forkant av 3-3-målet til Sveits på overtid som det ble snakket om etter kampen.

Granit Xhaka spilte en stikker gjennom til innbytter Mario Gavranovic, som banket ballen i hjørnet bak Hugo Lloris. Xhaka fikk enorme rom på midten til å prikke inn pasningen, og TV-bildene viste av Pogba nærmest luntet hjem ved midtstreken da Xhaka spilte gjennom Gavranovic.

- Han løp ikke hjem i forkant av målet, og det var kritisk. Mye av det han gjør er veldig bra, men han har ikke den defensive disiplinen som skal til. Toppspillerne leverer uke inn og uke ut, og det gjør ikke Paul, noe han trenger å gjøre for å nå det neste nivået, sa Roy Keane etter kampen.

Det var Patrick Vieira enig i. Han mener Pogba slet mer mot Sveits enn i tidligere kamper i mesterskapet, der han til tider så ut som en helt annen spiller enn det han gjorde for Manchester United denne sesongen.

- Når du ser på potensialet til Paul, forventer du mer fra ham. Det er frustrerende fordi han kan gi så mye mer enn det han viste mot Sveits.

Les også: Gosens skulle bli politimann. Nå fengsler han EM-publikummet

- Veldig skuffet

Vieira selv spilte 107 landskamper for Frankrike i perioden 1997 til 2009. Han var med på å vinne VM-gull i 1998 og EM-gull to år senere, og var i mange år kaptein for landslaget. Vieira har bare fire spillere foran seg på listen over spillere med flest landskamper for Frankrike. Han var svært skuffet over det franskmennene viste.

- Vi må gi all ære til det sveitsiske laget, fordi jeg mener at det beste laget vant. Sveits fortjente å gå videre. Jeg er veldig skuffet over attituden til det franske laget. Det var et svakt lag, de holdt ikke sammen og hadde ingen samhold, sa Vieira på ITV om Frankrikes EM-exit mot Sveits mandag kveld.

Til slutt tapte Frankrike på straffer, etter at Kylian Mbappé bommet på det tiende straffesparket. Dermed er det franske laget, som tok EM-sølv i 2016 og VM-gull i 2018, ute av mesterskapet.

- Til tider spilte Frankrike bra, på grunn av de individuelle ferdighetene spillerne har, men kollektivt var de langt bak Sveits. De spilte ikke som et lag og fortjente ikke å gå videre, fortsatte den tidligere landslagskapteinen.

Les også: Frankrike fikk kjeft av Wenger da Mbappé ble syndebukk i EM-drama

- Hadde ingen entusiasme

Keane så et tafatt fransk lag som ikke virket å være godt nok forberedt.

- En ting du trenger i fotball er entusiasme. Det virket ikke som om de hadde lyst til å være utpå der. Det er en god lærepenge - å være avhengig av kvaliteten på spillerne og på laget er ikke nok på dette nivået. Det så vi Sveits utnyttet seg av.

Trener Didier Deschamps valgte å kjøre en trebackslinje fra start, med Raphaël Varane, Clement Lenglet og Presnel Kimpembe. Barcelona-spiller Lenglet hang ikke med da han ble knust, og allerede før pause la Deschamps om til fire bak.

- Når du har spillere som er motstanderen overlegne, så tilpasser du ikke systemet ditt etter dem. Jeg ville beholdt fire bak, sa den tidligere Arsenal-treneren Arsene Wenger underveis i kampen.

Sveits møter nå Spania i kvartfinale.