David de Gea mottok symbolet på at han hadde holdt nullen flest ganger denne sesongen ute på gressmatten på Old Trafford like etter at Manchester United hadde slått Fulham 2–1.

Lagkameratene flokket seg rundt spanjolen og gratulerte han med prisen.

Det syntes ikke United-legenden Roy Keane noe som helst om.

– Det er latterlig

På SkySports-programmet «Super Sunday» forklarte den tidligere midtbanespilleren hvorfor han mener de Gea ikke fortjener hyllesten.

– Han har gjort altfor mange tabber de siste årene. Tanken på at alle skal klappe han på hodet og hylle han er latterlig, sier Keane.

Iren gikk lenger i kritikken sin, og hevdet at klubben burde selge mannen som har vært førstevalget mellom stengene i en årrekke.

– Jeg ville solgt han så raskt som mulig. Han kommer ikke til å få United tilbake på et nivå hvor de kan vinne trofeer igjen, absolutt ikke.

Kollega Micah Richards poengterer at De Gea har blitt kåret til årets spiller i klubben fire ganger tidligere, og at han har levert på et høyt nivå tidligere.

– Jeg er ikke enig. Han har gjort det greit, ikke mer enn det, svarer Keane kontant.

Kobles til flere keepere

Roy Keane peker videre på enda en grunn til at de røde djevlene burde kvitte seg med førsteskansen sin:

– Han forsøkte å forlate klubben for noen år siden. Han forsøkte å få igjennom en overgang til Real Madrid.

Spanjolens kontrakt går ut til sommeren, men klubben har opsjon på å forlenge den med ytterligere ett år. Til tross for det virker det sannsynlig at det er en annen keeper som vil vokte buret i Manchester Uniteds serieåpning neste sesong.

De tre keeperne som har blitt koblet hyppigst med en overgang til Manchester-klubben er Portos Diogo Costa (23), Brentfords David Raya (25) og Valencias Giorgi Mamardashvilli (22).