*Nettavisen* Sport.

Keegan ber om tålmodighet

Foto: EPA/Scanpix

Realistiske og tålmodige fans er ønsket av Newcastles nye manager.

17.01.08 13:07

- Jeg vet hva fansen vil ha. Så lenge de er realistiske og tålmodige, kan vi forsøke å hjelpe dem med drømmene og muligens å vinne noe, sier Kevin Keegan i sitt åpningsfrieri til Newcastle-fansen.

56-åringen forlot klubben i 1997 som en helt, etter å ha ført laget til Premier Leauge og etablert dem som toppklubb. Siden den gang har ikke Keegans etterfølgere vært like heldige.

Nå sist hadde Sam Allardyce tålmodige fans i starten, men etter åtte måneder var det slutt på hans regime på St. James’ Park.

- Jeg er like giret nå som jeg var da jeg kom hit som 31-åring spiller, og som manager da jeg var 43 eller 44, sier Keegan til klubbens hjemmeside.

- Jeg tror dette er riktig. Jeg har arvet en sterk, talentfull spillergruppe. Og det hadde jeg ikke forrige gang, minner han på.

For 11 år siden var han mest bekymret om hvorvidt de ville klare å fylle stadionet til hver kamp. Det er imidlertid intet problem på Tyneside i 2008.

Bare nyheten om Keegans retur solgte på 20 minutter unna 20 000 billetter til FA Cup-kampen mot Stoke onsdag. Kampen vant Newcastle 4-1 – med «frelseren selv» ringside på tribunen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.