Keegan inspirert av tanta

Foto: STUART FRANKLIN (Afp)

Ingen trodde at det var denne fyren som skulle ende den amerikanske tørken.

15.08.11 09:36

Keegan Bradley stod ikke på noens liste over favoritter før årets siste majorturnering i golf, PGA Championship på Atlanta Athletics Club.

Likevel var det 25-åringen fra Woodstock, Vermont, som stakk av med seieren søndag kveld. Han sørget dermed for at den lengste perioden noensinne uten en amerikansk majorvinner stoppet på seks turneringer.

Bradley er imidlertid vant til å ikke bli lagt merke til.

- Helt siden jeg var 10 har jeg fløyet under radaren, sa han etter seieren.

- Det føles utrolig. Det virker som en drøm og jeg er redd jeg skal våkne opp i løpet av fem minutter og finne ut at dette ikke er virkelig, sa Bradley.

Og han har virkelig hatt en utrolig sesong. Han startet året på 329. plass på verdensrankingen, men etter søndagens seier er han nå nummer 29. Han passerte dermed den synkende steinen Tiger Woods, som gjorde sin verste innsats i en major noensinne i helgen, og misset cuten med klar margin.

Tar etter tante
Nå har Keegan Bradley også tatt et skritt på veien til å følge i sin tantes fotspor. Tanta heter Pat Bradley, og samme år som Keegan ble født vant hun tre majorturneringer. Totalt vant hun seks majorturneringer og 31 turneringer på LPGA-touren.

- Jeg vokste opp med å følge Pats turneringer og jeg idoliserte henne og ville være som henne, forteller Keegan Bradley.

Seieren søndag satt imidlertid ganske langt inne, og det måtte omspill til mot et annet relativt ubeskrevet blad, Jason Dufner. Og det etter at Bradley hadde ligget fem slag bak teten med bare tre hull igjen å spille.

To birdier av Bradley og tre bogeyer av Dufner gjorde omspillet over tre hull nødvendig. Der viste Bradley seg som den sterkeste.

Sterke skandinaver
Danske Anders Hansen ble nummer tre, mens svenske Robert Karlsson delte fjerdeplassen med David Toms og Scott Verplank.

Hva så med forhåndsfavorittene? En liten oppsummering: 7. Adam Scott, T8. Lee Westwood, T8 Luke Donald, T12 Steve Stricker, T19 Phil Mickelson, T64 Rory McIlroy, Misset cut: Martin Kaymer og Tiger Woods.

Se hele resultatlisten her

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.