Keegan-redderen Nicolas Anelka

Nicolas Anelka

Nicolas Anelka Foto: Scanpix

Kevin Keegan hadde kniven på strupen før London-oppgjøret mot Crystal Palace. Takket være dobbel dose Nicolas Anelka slipper Keegan å besøke a-etat. Foreløpig.

18.09.04 21:32

Kevin Keegan har over lang tid vært under hardt press, og fikk nærmest beskjed om at hvis det ikke ble tre poeng mot dumpekandidat Crystal Palace, vel, så kunne han like gjerne finne seg noe annet å gjøre.

Keegan svarte med å droppe Robbie Fowler, som ser ut til å ha mistet sine utrolige scoringsegenskaper som gjorde at Liverpool-fansen i sin tid bare kalte ham for ”Gud”. På topp ble i stedet Jon Macken foretrukket, noe som ikke skulle utgjøre noen ekstrem forskjell foran Palace-buret. Macken spilte sin femte City-kamp for sesongen, står fortsatt uten nettkjenninger, og for sikkerhets stoppet han lagkompis Sibierskis avslutning tidlig i førsteomgangen, en avslutning som bare hadde én retning:

Nettmaskene.

Gutten med gullføttene
Men til alt hell for Kevin Keegan så har han en annen mann på topp, en mann som i mange år har vist at den tingen han kan finne, det være seg i London, Madrid, Paris, Liverpool eller Manchester, det er målet og nettmaskene.

Stig frem Nicolas Anelka, mannen med rykket, skuddene og den ro og sikkerhet som en toppspiss må ha når manageren skjelver og lagkompisene mister nattesøvnen bare ved tanken på det 2,37 høye og 7,32 meter brede rektangelet.

Etter at både Palace- og City-spissene hadde gjort unna sin dose av komiske misser i førsteomgangen, steg Anelka frem som den superspissen han er, først da han kjørte slalåm innenfor Palace’ sekstenmeter, bare for å avslutte med et knallhardt skudd med venstrefoten, utagbart i det lengste hjørnet, deretter da han iskaldt doblet ledelsen fra straffemerket etter at Shaun Wright-Pillips ble dyttet overende

Straffen var nok ikke den klareste som er blitt blåst i Premier League-historien, ei heller var den soleklar da Nicola Ventola gikk overende innenfor Manchester Citys sekstenmeter et kvarter før slutt, men Andy Johnsons redusering fra ellevemeteren var så nært som Palace kom.


Toppscorer

Tre viktige poeng til City og Keegan, men lite annet å glede seg over for de blå i Manchester. Bortsett fra Anelka, da. Med de to scoringene mot Palace er han på delt førsteplass på toppscorerlistene med fem nettkjenninger.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag