RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Keegan rir inn i solnedgangen

Sist oppdatert:
Kevin Keegan fullførte sitt siste hat-trick da han sluttet som manager i Manchester City og ga seg med fotball. Vi har tatt et tilbakeblikk på Keegans karriere.

Oppsigelsen i City kom ikke like overraskende som da han ga seg som manager for Newcastle United og England, men preger likevel nyhetsbildet på balløya fredag. En av Englands beste spillere og mest profilerte managere gjennom alle tider slutter med fotball.

Keegan vil bli husket som en manager som inspirerte sine lag til å spille offensiv fotball, men også som en manager som ikke var i stand til å tilføre den taktiske kynismen som hever et lag fra middels til høy standard.

«Mighty Mouse», som han ble kalt, fikk 63 landskamper for England, nesten halvparten av disse som kaptein, og er en sentral figur i Liverpools storhetstid. Han vant tre ligatitler, to UEFA-cuptitler og serievinnercupen én gang med de rødkledde. Sammen med spissmakker John Toshack var Keegan en viktig ingrediens i alle disse triumfene.

Keegan spilte også for Hamburg, Southampton og Newcastle. To ganger ble han kåret til «Årets spiller i Europa».

Gudestatusen ble sikret da han reiste fra Southampton og skjøt Newcastle tilbake til toppserien i 1984. Så la han opp.

Åtte år senere kom han tilbake til Newcastle som manager. Nok en gang førte han klubben tilbake til toppserien. I 1994 signerte han en tiårskontrakt med Newcastle. Målet var å vinne toppserien, noe Newcastle ikke har klart siden 1927.

I mars 1996 ledet Newcastle Premier League med ni poengs margin. Nærmere kom aldri Keegan.

Manchester United «stjal» tittelen på nådeløst vis, og følelsesmennesket Kevin Keegan gikk til angrep på Sir Alex Ferguson for åpen mikrofon under et tv-intervju. Det var starten på nedturen. I januar 1997 trakk han seg som manager for Newcastle.

Keegan overtok Fulham i 1998l, og løftet også dem opp til toppserien.

I 1999 overtok han jobben som landslagssjef for England. Hans taktiske svakheter ble avslørt da England tapte 2-3 for Portugal i EM-sluttspillet i 2000, en kamp de ledet 2-0. Etter et hjemmetap for Tyskland i den første VM-kvalkampen trakk Keegan seg igjen.

Keegan returnerte til førstedivisjon. Denne gang som manager for Manchester City. Også den klubben tok Keegan til Premier League. City har i løpet av de siste årene brukt store summer på spillerkjøp som for eksempel Nicolas Anelka og Robbie Fowler, og stabilisert seg i Premier League.

Toppen har de aldri nådd. Det klarte Kevin Keegan bare som spiller.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere