*Nettavisen* Sport.

Keeperdrama på Old Trafford

OFRER ALT: Rio Ferdinand måtte trå til som keeper mot Portsmouth i FA-cupen. Foto: Reuters/Scanpix

Da annenkeeperen fikk rødt kort, måtte Rio Ferdinand til pers. Sir Alex Ferguson raste mot dommeren

09.03.08 07:38

Midtstopperen Rio Ferdinand måtte omskoleres til keeper i FA-cupoppgjøret mot Portsmouth lørdag.

I det 78. minutt fikk nemlig Manchester Uniteds annenkeeper Tomasz Kuszczak rødt kort for å ha felt Milan Baros. Kuszczak byttet med en småskadet Edwin van der Sar i pausen, men måtte altså ta turen i dusjen før kampen var ferdig.

Reddet ikke straffen
Dermed ble det Rio Ferdinand som måtte ta på seg keeperhanskene og forsøke å stanse straffesparket fra Sulley Ali Muntari. Til tross for et heroisk kast etter ballen, maktet imidlertid ikke midtstopperen å hindre at Portsmouth tok ledelsen 1-0.

Scoringen ble kampens eneste og sørget for at Portsmouth er klare for semifinalen i FA-cupen, på bekostning av fjorårets finalelag.

Saken fortsetter under bildet

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Ap/scanpix

Reagerte kraftig
Straffesparket var det få som protesterte på, men rødtrøyene reagerte kraftig da dommer Martin Atkinson dro frem det røde kortet i situasjonen. United hadde to spillere foran mål som kunne ryddet opp i situasjonen, og det kan dermed diskuteres hvorvidt Baros ble fratatt en klar målsjanse.

Reaksjonene lot heller ikke vente på seg når Manchester United mente seg snytt for et straffespark tidlig i kampen. Cristiano Ronaldo ble obstruert av Distin, men Atkinson vinket spillet videre.

- Det er så latterlig at jeg ikke kan få forklart det, raste Man Utds Sir Alex Ferguson til MUTV om straffesituasjonen til Ronaldo.

- Managere får sparken for sånne ting som dette. Og han skal dømme neste uke? Det er latterlig, gjentok Ferguson.

Gjør ikke jobben sin
Manageren fortsatte med å lange ut om hva han syntes om lederen av dommerkomiteen i England, Keith Hackett.

- Keith Hackett har mye å svare for i dette landet. Han gjør ikke jobben sin skikkelig.

Manchester United var det ledende laget i store deler av kampen, og spilte seg til flere gode muligheter i både første- og annenomgang. Blant annet hadde Tévez et skudd som ble reddet på streken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.