*Nettavisen* Sport.

Keepere trener kampsport

Viking-keeper Anthony Basso. Foto: (SCANPIX)

Anthony Basso og Iven Austbø skal denne sesongen trene kampsport én gang i uken - for å utvikle keeperferdighetene.

14.04.05 17:08

Viking har inngått en avtale med Tore Salomonsen på Kampsportinstituttet i Stavanger som gjelder for hele sesongen.

Én time i uken vil Vikings A-lagskeepere Iven Austbø og Anthony Basso trene kickboksing sammen med en gruppe av klubbens sisteskanser i alderbestemte klasser.

- I tillegg til den vanlige individuelle keepertreningen, prøver vi å gjøre det lille ekstra som vil gjøre dem enda bedre. I kampsport får de lært mye som kan brukes i fotball. De får forbedret den mentale tøffheten, og blir bedre i stand til kriging inne i feltet. Dessuten får keeperene trent blant annet koordinasjon og eksplosivitet, sier Vikings keepertrener Kurt Hegre til TV 2 Nettavisen.

- Styrker balansen
Han har stor tro på at opplegget kan gjøre Vikings burvoktere bedre.

- De får bedre hurtighet, balanse og smidighet. Og de får trent opp refleksene sine, mener Hegre.

Hegre sier at det også finnes andre idretter keepere kan prøve seg i som vil gjøre dem bedre på fotballbanen.

- Både i idretter som bryting, jazzballett og turn kan keepere trene koordinasjon og andre momenter som er viktig i keeperspillet. For ser du på Buffon i Juventus og de øvrige stjernekeeperene i Europa, er de atleter. Og har en enorm selvbeherskelse, forteller han.

Basso og Austbø hadde sin første treningsøkt med kampsport torsdag ettermiddag, og ifølge Hegre var Viking-keeperene svært fornøyd etter den alternative økten.

Svett økt
- Ingen av dem har trent kampsport før, og det la jeg merke til. Jeg stod i perioder og smilte litt på sidelinjen. Men de fikk en hard økt, og det gikk ikke lang tid før de måtte kaste genseren, for å si det sånn, flirer Hegre.

- Men de likte det veldig godt, og ser helt sikkert frem til neste kickboksing-økt, fortsetter han.

- Hvor mye bedre keepere blir de av en slik trening?

- Et vanskelig spørsmål. Her må vi se på totalpakken, for dette kommer i tillegg til vanlig keepertrening, men på sikt kommer de helt sikkert til å få utbytte av dette. Vi håper og tror vi gjør noe riktig. Målet vårt er at de skal gjøre en enda bedre jobb for Viking, svarer Hegre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag