Keeperfunnet reddet Norge

Foto: Morten Holm/Scanpix

Ole Erevik (23) - bli kjent med navnet. Han kan bli Norges nye keeperstjerne i håndball.

15.01.04 14:51

Onsdag sto han fram som matchvinner og reddet landslaget til seier 28-26 mot Tsjekkia. Triumfen sender Norge til VM-forkvalifiseringen med ni seirer og en uavgjort på de ti siste kampene.

Erevik erstattet Sindre Walstad etter 14 minutter. Han var solid fram mot pause og strålende i 2. omgangen. Da snudde Norge 14-18 til seier. Forsvarsspillet ble løftet et par hakk. Og bakerst grep Stavanger-målvakten sjansen. Han endte med 22 redninger, en redningsprosent på nær 60.

Om ikke lenge forsvinner nok også han fra norsk håndball. Klubben hans er "konkurs", og Erevik har allerede fått henvendelser fra utenlandske klubber.

På benken satt veteranen Steinar Ege som tilskuer hele kampen. Han så røslige Erevik imponere mer og mer.

Viktige dager

Kvalkampene mot Romania i neste uke (onsdag borte og søndag hjemme) kan bli starten på veien tilbake i det gode selskap for Norge.

Vinneren er klar for dobbeltkamp i juni om VM-tur. Trekningen vil avgjøre mye. I beste seedingsnivå, der Norge ikke er, skiller det veldig i kvalitet.

Selv om Erevik var meget god de tre kvarterene han fikk, blir det nok i hovedtrekk å stole på Ege når det blir alvor. Men onsdagskvelden tilhørte Ole Erevik. Med sin store rekkevidde og kjappe reflekser har han mye av det som skal til allerede.

Av utespillerne var Rune Skjærvold (meget viktig mot slutten), Håvard Tvedten, Kjetil Strand og Børge Lund de som viste seg fram best.

Tre på rad

Norge spilte VM i Egypt i 1999, EM i Kroatia i 2000 og VM i Frankrike i 2001 under Christer Magnussons ledelse. Det ga middels resultater.Inn kom så Gunnar Pettersen på sensommeren for to og et halvt år siden. Han har ikke maktet å føre laget til et sluttspill.

I første forsøk gjorde Norge et heroisk forsøk mot håndballgiganten Jugoslavia. Det endte med sammenlagt-tap med knappest mulig margin.

Så kom blemmen i EM-kvalifiseringen mot Portugal i juni i fjor.

Kampfakta:

Firenasjonersturnering håndball menn onsdag:

Norge - Tsjekkia 28-26 (14-16)

Ekeberghallen

Ca. 2000 tilskuere

Norge: Steinar Ege, Ole Erevik, Sindre Walstad – Glenn Solberg 1, Håvard Tvedten 5, Frank Løke 2, Kjetil Strand 8 (1), Børge Lund 4, Frode Hagen 1, Preben Vildalen, Jarle Rykkje 1, Kristian Kjelling, André Jørgensen, Johnny Jensen 2, Rune Skjærvold 3, Marius Riise 1.

Toppscorer Tsjekkia: Jan Filip 6 (1).

Utvisninger: Norge 2 x 2 min., Tsjekkia 4 x 2 min.

Dommere: Liachovicius/Paskevicius, Litauen.

Sluttstilling:

1) Norge 6 (92-80)
2) Tsjekkia 4 (97-86)
3) Portugal 2 (84-91)
4) Tunisia 0 (84-100).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag