STJERNEN - SPARTA 1-2:

- For å være helt ærlig var vi nok heldige som tok oss videre til semien.

Ordene tilhører Spartas keeper Phil Osaer. Og han er altfor beskjeden.

Den 30-årige amerikaneren slapp inn ett mål på 43 skudd og hadde en redningsprosent på 97,7 prosent. Alt over 90 er det høy klasse over.

Med andre ord var det ikke bare flaks som sendte Sparta videre. Det hjelper med en dyktig keeper også.

- De gjorde jobben enkel
For Sparta sikret seg plass i semifinalen i sluttspillet i Get-ligaen da de vant den sjette kampen i best-av-sju-oppgjøret mot Stjernen. I Stjernehallen pepret hjemmelaget Phil Osaer med skudd, men amerikaneren med fem dager bak seg i NHL tok alt som kom.

Bare Stjernens David Hnat lyktes i å overliste Osaer, 15 minutter ut i andre periode. Men ellers var det bom stopp da de satte pucken på målet til Sparta. Og med mål fra Bryan Lundbohm og Jonas Solberg Andersen sikret Sparta seg seieren i sluttspillet med 4-2 i kamper.

- Stjernen er et godt lag og de er veldig smarte. En del av taktikken deres er å sette pucken så ofte som mulig på målet vårt, og det bidrar følgelig til at de får mange skudd registrert, sier Osaer til Nettavisen etter at semifinaleplassen er sikret.

- Men vi forsvarte oss godt foran målet og lagkameratene mine sørger for at jeg ser utgangen av skuddene. Da gjør de jobben min enkel, forklarer Osaer.

- Kan slå alle
Og med semifinaleplassen sikret skulle man kanskje tro at Sparta hadde gjort seg noen tanker om hvem de ønsker å møte, men Osaer har hatt fullt fokus på å slå ut Stjernen.

- Det har vi faktisk ikke tenkt på i det hele tatt. Vi har langt fra tatt det for gitt at vi kom til å spille semifinale. Men når det er sagt så vet vi at vi får enten Storhamar eller Stavanger, og det er lag som både passer oss og som kan slå oss. Begge lagene har vi slått borte i løpet av grunnserien og begge lagene har slått oss på vår hjemmebane. Så vi vet at vi kan slå alle, men også at de kan slå oss, sier Osaer.

For det er Vålerenga som får velge lag i semifinalen, ettersom de vant grunnserien. Etter all sannsynlighet velger de ikke Sparta, men man skal aldri si aldri.

- Vålerenga har bestemt seg for motstander, men vil vente til mandag med å offentliggjøre det, forteller manager Espen Knutsen til Nettavisen.

- Er i form
Men uansett hvem Sparta får som motstander, vet de at de er i bra slag. Men Osaer mener det ikke er så enkelt, heller.

- Ja, vi vet at vi er i form når vi vinner i sluttspillet. Det er det alle lag håper på, å finne formen til sluttspillet. Men så er det jo slik at man møter andre lag som også er i form, i alle fall i semifinalen. Så det går på en måte opp i opp, sier Osaer til Nettavisen.

Men uansett hvem Sparta og Osaer møter i semifinalen, er det ingen tvil om at det laget skal jobbe godt for å overliste sarpingenes målvakt.

PS: I den andre kvartfinalekampen søndag slo Stavanger Lillehammer 1-0 og sikret seg den siste plassen i semifinalen. Fra før er altså Storhamar og Vålerenga klare.

Sjekk siste sportsnytt her!