*Nettavisen* Sport.

Keeperhelten reddet Arsenal

Foto: (Scanpix)

Jens Lehmann er sikret legendestatus i Nord-London. Minuttet før slutt reddet han straffe - og Arsenals finaledrøm.

26.04.06 07:14

VILLARREAL - ARSENAL 0-0: Før avspark i semifinalen på El Madrigal hadde Jens Lehmann holdt nullen i 655 Champions League-minutter. Da han holdt buret rent de fire første minuttene satte han ny rekord i turneringen. Og det var rekord-tyskeren som ble den store helten da Arsenal tok seg til den første Champions League-finalen i klubbens historie.

Stengte buret
For etter at hjemmelaget hadde brent den ene gigantsjansen etter den andre, fikk Villarreal et billig idømt straffespark i siste minutt av ordinær tid. Juan Riquelme la ballen på ellevemetersmerket, men Jens Lehmann reddet argentinerens svake skudd.

Dermed kan London-laget sette kursen mot Paris og den store finalen 17. mai. Der venter enten Barcelona eller Milan.

- Det er to fantastiske lag. Det spiller ingen rolle hvem av dem vi møter, gliser Fredrik Ljungberg. Overlykkelig over å bidratt til å sikre Arsenal en historisk finalebillett.

- Dette er fantastisk deilig. Det var utrolig bittert da de fikk straffe på slutten. Det var billig, men Lehmann tok den, så det bryr vi oss ikke om, sier svensken til TV 3.

- Utespilleren har som regel oddsen med seg i slike situasjoner, men på hjemmebane med et par minutter igjen å spille, er det et voldsomt press.

Wenger-bløff
Arsenal-manager Arsene Wenger lovet før kampen at laget hans ville angripe for fullt, og avviste at det var aktuelt å forsvare seg til en Champions League-finale. Om franskmannen forsøkte seg på en taktisk bløff, eller om London-laget ikke klarte bedre, er usikkert. Men faktum er at vertene kjørte kampen fra start til mål.

Spaniernes spisser brente den ene kanonsjansen etter den andre, mens Arsenal bare kom til sporadiske avslutninger.

- Vi kom jo ned hit med 1-0 i bagasjen, og ble dessverre for forsiktige. Men det viktigste var uansett å ikke slippe inn mål, og vi forsvarte oss bra, mener Ljungberg.

Han lover at det vil bli mer offensivt spill i finalen.

- I dag ble det litt taktikkeri. Men i finalen er det bare å kjøre på, og spille vårt vanlige offensive spill.

Peker nese til Spurs
Dersom Arsenal vinner finalen, er laget sikret deltakelse i neste sesongs turnering. Da spiller det ingen rolle om Arsenal skulle tape kampen om fjerdeplassen i Premier League. I hvert fall ikke for Arsenal - men for Tottenham vil det imidlertid være ensbetydende med at drømmen om Champions League-spill ryker. Og Ljungberg hadde en liten hilsen på lur til London-rivalen.

- Deilig å sette press på Tottenham, gliser han.

Dagens semifinale var Arsenals sjette i de europeiske turneringene. Highbury-laget har vunnet samtlige. Klubben er den tolvte som når finalen i både UEFA-cupen, cupvinnercupen og Champions League (eller serievinnercupen).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag