Gå til sidens hovedinnhold

- Keeperne avgjør

Ishockeypresidenten legger press på Norges VM-keeper Pål Grotnes.

Norge er klare for mellomspillet i ishockey-VM i Canada etter 3-2-seier over Tyskland natt til torsdag. Torsdag kveld møter Norge vertsnasjonen Canada, som også er an av de store VM-favorittene, til den første kampen i mellomspillet.

Ishockeypresident Ole-Jacob Libæk erkjenner at Canada er favoritter. Men han avskriver ikke Norge. Og plasserer det meste av ansvaret på én mann.

- Alle kan slå alle
- Keeperne utgjør nesten 90 prosent av resultatet, hevder Libæk overfor Nettavisen.

Og utdyper:

- Av 16 lag i VM, er det bare Italia som skiller seg ut i negativ retning. Blant de øvrige er det litt som i Tippeligaen, alle kan slå alle. Og da spiller keeperne en veldig stor rolle.

Libæk konstaterer at Norges resultater hittil i VM har hatt en klar sammenheng med keeperspillet.

Vinner ikke uten god keeper
André Lysenstøen hadde ingen god dag på jobben da Norge tapte 1-5 for Slovakia i åpningskampen. De to påfølgende kampene har Pål Grotnes voktet buret – med vesentlig mer hell.

- Pål var glimrende mot Finland og god mot Tyskland. I VM vinner du rett og slett ikke kamper uten godt keeperspill, poengterer Libæk, som erkjenner at man ikke kan forvente samme stabilitet gjennom et mesterskap fra en norsk eliteseriemålvakt som en rutinert NHL-keeper.

(Les videre under bildet)

Espen Shampo Knutsen sier torsdag til Nettavisen at han før VM var sikker på at Norge kom til å ende i nedrykksspill. Så negativ var ikke ishockeypresidenten, etter gode norske resultater og prestasjoner i oppkjøringskampene.

- Utrolig deilig
- Jeg hadde et godt håp om at vi skulle komme oss til mellomspill. Men det er selvfølgelig utrolig deilig å være kvitt nedrykksspøkelset. Når det er så utrolig mange lag på omtrent samme nivå kunne det ha gått hvilken vei som helst hvis vi først hadde havnet i nedrykksspill.

- Hva blir det neste målet i VM?

- Nå setter vi oss ikke nye mål, annet enn å prestere så godt som mulig i hver kamp. Så får vi se hva det holder til, sier Ole-Jacob Libæk.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

I dag: Knalltilbud på populære turbukser