Før helgen jublet Vålerenga for avansement til semifinalene etter å ha slitt veldig med å slå ut seriesyver Lillehammer.

Samtidig ble det klart at motstander i semifinalen ble Storhamar. Erkerivalene, som spilte NM-finale i fjor, braket sammen i sitt første møte søndag kveld. Og de blå-gule fra Hamar sendte oslolaget hjem med tap 1-4 i bagasjen.

Total krise
- Vi får en veldig dårlig start, forklarer Espen "Shampo" Knutsen til Nettavisen etter matchen. Han måtte se førstekeeper Scott Justin Stirling plukke to pucker ut av buret før det hadde gått tre minutter.

Og da Joakim Jensen sendte hjemmelaget i ledelsen 3-0 like etter første pause, virket krisen total for Vålerenga.

- Storhamar får spille sitt spill, og vi presser dem for dårlig.

Ikke orken
Han tror ikke det faktum at Vålerenga trengte syv kamper på å slå Lillehammer i kvartfinalen, mens Storhamar bare trengte fire på å sende ut Stavanger av sluttspillet har noen betydning for kamputviklingen.

- Nei. Det har ingenting med orken å gjøre. Det som er utslagsgivende i dag er keeperne, sier Knutsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Ny vraking

I kvartfinalen vraket "Shampo" Stirling i buret til fordel for Tommy Lund. Det resulterte i seier, og at VIF klarte å snu Lillehammers ledelse. I søndagens kamp hadde Storhamar bare nitten skudd på mål, og var dødelig effektive på de mulighetene som bød seg.Fire mål på nitten skudd er en uttelling på ca. 20 prosent, som er regnet som svært effektivt innenfor ishockey. Ti minutter før slutt byttet også "Shampo" ut keeper Stirlig til fordel for Tommy Lund.

- Vil du sette Stirling på benken i den neste kampen mot Storhamar?

- Ja. Tommy Lund står neste match fra start, sier Knutsen bestemt.

Fortsatt troen
Vålerenga kom noe tilbake i tredje periode, og reduserte til 1-3 ved Anders Fredriksen med bare drøye ti minutter igjen å spille. Men temmelig nøyaktig 28 sekunder senere punkterte Henrik Höglund kampen, med sin 4-1 scoring. "Shampo" lover likevel revansje:

- Jeg tror dette går. Vi har fordelen av fire kamper på hjemmebane, mener han.

- Med unntak av keeperbytte, hva gjør du frem mot neste kamp?

- Akkurat nå er det ikke så mye annet å gjøre enn å forberede seg til ny match på tirsdag, sier VIF-treneren.

Comet med sjokkseier
I den andre semifinalekampen overrasket Comet med å slå seriemester Frisk Asker 5-4 på sudden death. Mikko Suvanto ble den store helten da han scoret for haldenserne 8.20 ut i overtidsspillet.

Lørenskog er klare for eliteseriespill neste år etter å ha slått Grüner 4-1. De slår følge med Stjernen som ikke har hatt store problemer med å kvalifisere seg etter en dårlig sesong i eliteserien.

Klikk her for å holde deg oppdatert på de ferskeste sportsnyhetene.

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.