*Nettavisen* Sport.

Keeperslakt da Arsenal gikk videre: - Amatørtabbe!

SCORET: Alexandre Lacazette sendte Arsenal opp i ledelsen mot Napoli. Foto: Andreas Solaro (AFP)

Arsenal er klare for semifinalen i Europa League etter å ha slått ut Napoli.

18.04.19 23:23

NAPOLI - ARSENAL 0-1 (0-3):

London-laget vant torsdagens kvartfinale 1-0 på Stadio San Paolo og tok med det en overbevisende 3-0-seier sammenlagt.

Torsdag kveld var det Alexandre Lacazette som sikret Arsenal seieren da han scoret på frispark fra cirka 25 meter - ti minutter før pause.

Erik Thorstvedt, TV 2-ekspert og tidligere landslagskeeper, var imidlertid lite imponert over Napoli-målvakt Alex Meret som tok et steg til feil side da Lacazette tok frisparket.

- Dette er et bra skudd, men Meret i Napoli-målet gjør amatørtabben ved å ta en steg til høyre. Dermed er han helt utspilt, kommenterte Thorstvedt.

Klikk på bildet for å forstørre.

GIKK FEIL: Alex Meret tok et steg i feil retning da Arsenal scoret. Foto: Mark Kerton (Pa Photos)


- Hver kamp er en finale

Arsenal-spillerne var godt fornøyd med resultatet i Italia og kaptein Laurent Koscielny mener de gjorde jobben de kom for å gjøre.

- Vi kom hit med en ambisjon og en lyst til å vinne og score mål. Det gjorde vi med Laca. Vi holdt også nullen, noe som er viktig for selvtilliten, sier Koscielny til BT Sport etter kampen.

Nå er imidlertid Arsenals fokus på Premier League hvor de kjemper om en plass blant de fire beste.

- Hver kamp er en finale for oss nå. I morgen så omstiller vi oss til Premier League, forklarer Arsenal-kapteinen.

KAPTEIN: Laurent Koscielny ledet Arsenal på banen mot Napoli.

Napoli skapte sjanser

Frem til Arsenals scoring var det Napoli som hadde skapt de største sjansene og det var liten tvil om at Serie A-klubben hadde tro på at de kunne slå tilbake etter at Arsenal vant det første oppgjøret 2-0 på Emirates.

Etter 16 minutter spilte kom hjemmelaget til en glimrende mulighet på en kontring. Kalidou Koulibaly spilte fri José Callejóns, men sistnevntes avslutning gikk rett på Petr Cech i Arsenal-målet.

Det gikk noe tid mellom de store målsjansene, men 15 minutter senere var hjemmelaget på ny nær scoring da Piotr Zielinski la inn i boksen, men lagkamerat Arkadiusz Milik imponerte ikke med en elendig avslutning på hodet.

Arsenal la et lite press på Napoli helt i starten av kampen, men uten å skape de store sjansene. De skulle likevel vise seg å være dødelig effektive da nevnte Lacazette banket ballen i mål fra 25 meter på frispark ti minutter før pause.

Stor Arsenal-sjanse

Napoli trengte fire scoringer for å ha mulighet til å ta seg videre til semifinalen etter at Arsenal gikk opp i ledelsen. Italienerne hadde med andre ord skaffet seg et grusomt utgangspunkt til den andre omgangen.

Verre holdt det også på å bli da Lacazette la inn til Pierre-Emerick Aubameyang som kom løpende alene foran mål like etter pause, men Arsenals målmasking klarte ikke å sette ballen i mål.

Utover omgangen presset Napoli på for utligning, men italienerne maktet aldri å score mot gjestene fra den engelske hovedstaden.

Dermed er Arsenal klare for semifinalen i Europa League hvor de skal møte spanske Valencia som vant 5-1 sammenlagt i kvartfinalen mot Villarreal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.