*Nettavisen* Sport.

Keepertabbe reddet Molde

TABBE: Aslak Falch tabbet seg ut rett etter at Sarpsborg hadde utliknet til 1-1. Her fra en redning på et Leke James-skudd. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Molde så ut til å miste seieren mot Sarpsborg 08, men så tabbet Aslak Falch seg ut.

21.07.19 22:08

MOLDE - SARPSBORG 2-1:

Molde dominerte stort mot Sarpsborg, men etter å ha ledet 1-0 i en time smalt det andre veien fra Kristoffer Zachariassen.

Dermed øynet sarpingene en liten skalp på Aker Stadion, men kun få minutter etter utlikningen skulle Sarpsborg-keeper Aslak Falch tabbe seg ut.

Sisteskansen skulle bare sentre til Matti Lund Nielsen, men så ikke Fredrik Skjølstad vakende i sivet. Og etter at den tidligere Kongsvinger-spilleren snappet til seg ballen, var han ikke snauere enn å chippe ballen over en utrusende Falch.

- Aslak Falch har fått muligheten, stått glitrende og så kommer den der. Akkurat da Sarpsborg var iferd med å sette press på Molde, sa Eurosport-kommentator Asbjørn Myhre etter at tabben var et faktum.

- Litt typisk når man har kriget seg opp til 1-1, og får man den der i fleisen, la ekspertkommentator Kjetil Rekdal til.

- Dårlig dag

Selv tok Falch selvkritikk for blunderen etter kampen.

-Sånn er fotball, sånn skjer. Lenge siden jeg har vært inne, og da skjer det noen ganger. Jeg er litt i overkant dristig og bør tolke klimaet bedre, sa Falch til Eurosport i etterkant.

I motsatt leir var Skjølstad måtelig fornøyd med hvordan det gikk.

- De gjør en veldig god kamp, og vi vinner på en dårlig dag. Men seier er seier, sa han til Eurosport.

Klikk på bildet for å forstørre.

GAVEPAKKE: Aslak Falch forærte Fredrik Skjølstads første Eliteserie-mål og Molde seieren 2-1. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Han hadde derimot ikke noen god forklaring på hvorfor Molde framstod såpass rotete som de gjorde underveis i kampen.

- Jeg veit ikke helt, det er sånn det blir når vi har så lyst til å vinne, tror jeg. Men det viktigste er at det blir seier til slutt, selv om Sarpsborg var gode i dag, fortalte midtbanespilleren som sikret de tre poengene med sin første Eliteserie-scoring.

Utlikning til liten nytte

Etter en førsteomgang hvor ting bølget veldig fram og tilbake, var Molde samlet sett det beste laget.

Ledelsen skulle også komme etter 17 minutter da Ohi Omoijuanfo driblet Jon-Helge Tveita på rumpa før han serverte til Magnus Wolff Eikrem foran mål. Han ekspederte lekkert inn sin 8. kasse for sesongen.

Flere mål ble det ikke i den 1. omgangen, men etter å ha kjempet seg tilbake i kampen fikk gjestene betalt for strevet etter 72. minutter.

Zachariassen bommet først på et skudd, men plukket opp egen retur og smalt kula mellom beina på Molde-keeper Alex Craninx.

Gleden ved utlikningen skulle derimot være kortvarig, da Skjølstad kun minutter etterpå utnyttet den nevnte tabben til Falch.

Dermed befestet Molde sin posisjon som ligaleder nok en gang, mens Sarpsborg fortsatt ligger på 15. plass.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.