Gå til sidens hovedinnhold

Keepertabbenes aften i Eliteserien: - Sånn kan man ikke holde på

Lillestrøm tok viktig seier etter stygg keepertabbe. Mjøndalen rotet bort viktige poeng langt på overtid.

STABÆK-LILLESTRØM 2-3

SARPSBORG 08-MJØNDALEN 1-1

Lillestrøm sikret seg tre nye poeng da de gjestet Stabæk onsdag kveld. Med seieren er Lillestrøm oppe på sjetteplass á poeng med Vålerenga på 21 poeng.

Ifeanyi Mathew og to ganger Thomas Lehne Olsen avgjorde kampen for bortelaget. Oliver Edvardsen og Herman Geelmuyden scoret for hjemmelaget.

- Sånn kan ikke Sandberg holde på

Spesielt Mathews scoring før ti minutter var spilt skapte reaksjoner.

Skuddet fra nigerianeren kom fra godt og vel 20 meter rett på Stabæks keeper Marcus Sandberg. Svensken klarte på utrolig vis å rote ballen mellom beina, før den rullet rolig over streken og inn i det gapende målet.

Kampens kommentator Amund Lutnæs var blant dem som ble sjokkert over det han fikk se av den normalt så solide sisteskansen.

- For en tabbe. Det er en kjempetabbe. Sånn kan ikke Sandberg holde på. Det er en real keepertabbe, kommenterte Discoverys kommentator.

Lillestrøm skapte flere gode muligheter til å øke ledelsen før pause, men verken Thomas Lehne Olsen, Lars Ranger eller Eskild Edh klarte å få ballen i nettet.

- Jeg synes vi gjør mye bra. Vi skaper nok til å score flere mål, sier Lehne Olsen til Discovery i pausen.

Sandberg på sin side var fornøyd med lagets innsats. Han la seg imidlertid flat og tok på seg skylden for Lillestrøms ledningsmål.

- Det er bare å strekke hendene i luften og jobbe mentalt. Jeg må komme tilbake og nullstille før andre omgang, uttalte svensken.

Scoringsshow

Ti minutter etter pause utlignet Oliver Edvardsen med en frekk lobb etter et gjennomspill fra egen banehalvdel av Tortol Lumanza. Edvardsen var iskald alene med keeper.

Halvveis ut i andre omgang tok Lillestrøm igjen ledelsen. Lehne Olsen løp seg fri og sklei bortelaget i føringen fra kort hold. Få minutter senere var samme mann på plass etter en dødball og styrte inn LSKs tredje scoring for kvelden.

Drøyt ti minutter før slutt dunket Geelmuyden inn Stabæks andre og ga laget fornyet håp om poeng.

Lillestrøm sto i mot de siste minuttene og sikret seg tre poeng.

Nye keepertabber

Også i Sarpsborg kom hjemmelagets keeper Anders Kristiansen i fokus da han på fomlet ballen i mål etter et skudd fra skrå vinkel.

Sondre Solholm Johansen avsluttet etter klabb og babb før Kristiansen rotet ballen i eget nett via stolpen.

- Fomler ballen i mål, konkluderte Discoverys kommentator.

Åtte minutter på overtid utlignet Joachim Thomassen og sørget for poengdeling mot Mjøndalen hjemme i Sarpsborg.

Som om ikke det var nok hadde Sondre Rossbach en svak kveld på jobb for Odd mot Strømsgodset i Drammen.

Rossbach tabbet seg ut ved to anledninger i Godsets 3-0-seier. Odd slet på en dag med toppscorer Mushaga Bakenga utilgjengelig på grunn av en skade. Bortelaget hadde uansett mer enn nok med å forsvare seg, men det ble vanskelig å holde ut når Rossbach i tillegg hadde en dårlig dag på jobben.

Odd-keeperen burde strengt tatt reddet både det første og tredje målet til Godset, men drammensernes seier var uansett fortjent.