Keepertrener Ege forsvarer VM-målvaktene: – Selv to keepere hadde ikke stoppet Mikkel

Norges keepere Espen Christensen og Torbjørn Bergerud fikk det ikke til i VM-kampen mot Danmark torsdag, men de får støtte fra keepertrener Steinar Ege. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Norges keepere Espen Christensen og Torbjørn Bergerud fikk det ikke til i VM-kampen mot Danmark torsdag, men de får støtte fra keepertrener Steinar Ege. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Keepertrener Steinar Ege kritiserte ikke sine elever etter tapet mot Danmark i VM. Han mener forutsetningene var helt umulige for dem.

– Når Mikkel Hansen får hoppe opp på åtte meter og skyte fra sju, ja da kan du sette inn begge keeperne samtidig uten at det hjelper, sier Steiner Ege til NTB.

Espen Christensen og Torbjørn Bergerud er hans menn.

– Jeg synes de står en kamp under forferdelig dårlig betingelser. Vi taper mange mann-mann-dueller, og Hansen får prikkskyte innenfor nimeteren. Rasmus Lauge holder lekestue med skudd og gjennombrudd, sier Ege.

– Vi fikk ikke til det tette og kompakte spillet og taklinger som vi ønsket. Og da må man (keeperne) opp i en helt eksepsjonell sone for å få mer ut av det.

Best?

På den offisielle statistikken stoppet Danmarks Niklas Landin på 31 i redningsprosent. Den norske duoen Christensen (25) og Bergerud (22) havnet litt etter.

Landin startet strålende og ga danskene det de ville ha. Det gjorde at Danmark tidlig fikk en ledelse mens Norge jaget for å komme à jour.

Det gikk nesten kort tid før pause, men så stakk Danmark ifra igjen og vant greit. På det meste var ledelsen oppe i 25–16.

Norge starter hovedrunden i VM søndag mot Egypt. Dagen etter venter Sverige. Så er Ungarn motstander onsdag.

Christensen topper faktisk redningsstatistikken i VM , delt med Landin, med 45 prosent etter at gruppespillet er over og alle lag har spilt fem kamper.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Håndball

Mest lest på Sport

Annonsebilag