RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(foto: Scanpix)

Keiseren fyller 60

Sist oppdatert:
Den legendariske tyske storspilleren Franz Beckenbauer fyller søndag 60 år.

Beckenbauer som fortsatt lever under tilnavnet "Der Kaiser" hylles søndag i hele Tyskland. Han har to VM-titler på samvittigheten. Først som spiller i 1974 og deretter som landslagssjef i 1990. Beckenbauer var også med i VM-sluttspillet i 1966 og tok bronse i VM i 1970. Han tok også EM-gull i 1972.

De seinere årene har han vært president i Bayern München før han ble frontfigur i Tysklands VM-komite.

Ifølge Keiseren selv, er det største han har oppnådd å få VM-sluttspillet til Tyskland sommeren 2006. Søndag er han selv i Marrakech i Marokko på oppdrag for FIFA. Hadde han vært i Tyskland ville han stolt kunne lest alle hyllestene.

Her er noen utdrag:

Daily Handelsblatt:
Dersom noen er et ikon i tysk fotball er det uten tvil Franz Beckenbauer. Han lykkes i det meste og feiler nesten aldri.

Berliner Morgenpost:
Her roses keiseren av Gerhard Schroeder:

- Du har alltid vært beskjeden tilbakeholden til stor for din store berømmelse og suksess. Du er et godt eksempel for ungdom over hele verden

Frankfurter Allgemeine
Har satt bort hele forsiden av deres sportsseksjon til Beckenbauer.

- Han har en gave i Tyskland som vil bli beskrevet som en gudegave. Det virker som om han er født med en sølvskje i munnen, men det var ettertrykkelig ikke tilfellet for Beckenbauer fra Giesingdistriktet i München

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere