Keita tar Mali videre

Foto: EPA/Scanpix

I dag blir to nye lag klare for sluttspillet i Afrikamesterskapet.

28.01.13 15:04

Sportspills meny mandag
V4 Gävle: Pangstart på travuken?

V5 Leangen: Fantastisk meny i Trondheim
V65 Mantorp: En delikatesse fra Svanstedt
Fotball: Sjekk alle overganger
Premier League: Skader og karantener
Oddsregnskap: Tipsene satt forrige uke

langoddsen finner vi fotball fra Afrikamesterskapet, Primera Division, tyrkisk superliga, portugisisk og gresk toppfotball og et par engelske, franske og italienske kamper fra nedover i divisjonene. Vi finner ishockey rfa KHL og NHL, og objekter fra VM i bandy.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
231. Eskisehirspor - Orduspor U 3,15

Tyrkisk Superliga. Eskisehirspor har slitt med å avgjøre kampene sine de siste ukene. 0-4-1 på de fem siste rundene. De er blant de bedre hjemmelagene og har bare ett tap på dagens bane, det kom i sesongpremieren mot bunnlaget Akhisar Genclik Spor. I dag kommer uavgjortspesialisten Orduspor på besøk, laget som har 0-6-3 på ni bortekamper. Orduspor har vunnet de tre siste innbyrdes, men denne gangen peker mye i retning av ett poeng til hver. Norsk Tippings 3,15 på uavgjort kan spilles som singel og oddsen er ikke gal. Dette blir dagens langskudd.

Dagens avslag
244. Sevilla - Granada H 1,32

Primera Division. Med bare to seire på de tolv siste rundene i ligaen, må man si at Sevilla er i dårlig form. De slo Osasuna i sin forrige hjemmekamp i ligaen, og Zaragoza i cupen, men røk for Malaga og Valladolid før det. Granada kjemper mot nedrykk, og formen er egentlig ikke så gal, 2-2-1 på de fem siste og de scorer mer enn dobbelt så hyppig som Sevilla i ligaen for tiden. Oddsen var rundt 1,30 på Sevilla da de tapte hjemmekampen mot Granada 1-2 i fjor, og 1,32 på at de vinner i år er ikke noe godt tilbud i våre øyne. Oddsen er lite spennende, og sjansen for å ryke så absolutt tilstede.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens spill
Vi har hatt fin flyt i Afrikamesterskapet hittil, med treff på Sør-Afrika til 2,10 og deretter Burkina Fasos 4-0-utklassing av Etiopia med ti mann på banen. Nå spisser det seg til i gruppe B og dagens kamp mellom DR Kongo og Mali ser interessant ut.

233. DR Kongo - Mali
Afrikamesterskapet, gruppe B. I dag spilles de to siste kampene i gruppen, begge starter samtidig naturligvis, og Mali skal ligge godt an til minst en 2. plass og avansement. I den andre kampen møtes Ghana (4 poeng) og Niger (1 poeng) og det vil være overraskende om Niger vinner denne. Dermed skal Mali (3 poeng) trolig bare holde unna og unngå tap mot Kongo (2 poeng) for å sikre avansement. Med seier har Mali sjansen til å vinne gruppen, og vil møte Kapp Verde i neste kamp, hvis Ghana samtidig feiler mot Niger. Med tap kan Mali ende sist, dersom Niger sjokkerer mot Ghana.

DR Kongo har spilt 2-2 mot Ghana, der de overrasket og viste styrke ved å hente opp 0-2, og så ble det 0-0 mot Niger. Hadde de vunnet denne ville det sett lovende ut, men de klarte ikke score, og da må de vinne i dag for å ha noen sjanse. Kongo må dermed gi gass fra start, de har ingenting å tape.

Manager Claude Le Roy skal ikke ha noen store skadeproblemer, men det er ventet at han roterer på laget og stiller sin mest offensive startellever. Så får det briste eller bære.

Mali innledet med 1-0 over Niger. En viktig seier, som satt langt inne. Seydou Keita scoret få minutter før slutt, den tidligere Barcelona-midtbanespilleren er lagets mest profilerte og trolig viktigste spiller. I den andre kampen røk Mali 0-1 for gruppefavoritt Ghana, der trener Patrice Carteron mente en svak dommer kostet dem poeng.

Vi kjenner ikke til nye skader hos Mali.

Lagene møttes i 2011, da ble det 1-1. Forutsetningene er annerledes i Durban i kveld, for det er vinn eller forsvinn for DR Kongo. Mali skal være det sterkeste laget, og for dem er uavgjort antagelig like godt som seier. Vi tror Mali kontrollerer denne kampen inn til uavgjort og bruker U til 2,90. Objektet må kombineres.

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/TV.swf','tv','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=tvmatches','Nettavisen_Oddsen2.0');

234. Niger - Ghana - under 2,5 mål
Afrikamesterskapet, gruppe B. Som vi er inne på i omtalen over, ser det i praksis kjørt ut for Niger. De har ikke scoret et eneste mål og har bare ett poeng etter 0-0 mot Kongo og 0-1 for Mali. Dette laget er fysisk sterkt og vanskelig å bryte ned, men mangler en utpreget goalgetter. Nå skal de opp mot gruppefavoritten i den siste gruppespillkampen, det blir vanskelig å slå et Ghana som selv trenger alle poengene for å være sikre på gruppeseier.

Ghana har spilt 2-2 mot Kongo og vunnet 1-0 mot Mali. Straffeskytter og matchvinner mot Mali, Espanyols Wakaso Mubarak, er suspendert i dag. Kan Ghana vinne kveldens kamp 1-0 eller 2-0 vil de være meget fornøyd, og de må absolutt ikke finne på å sovne defensivt slik de gjorde da de ledet 2-0 mot Kongo. Ghana-spillerne sier de forbereder seg på en fysisk hard kamp, den vanskeligste i gruppen, og noe sier oss at dette kan bli stillingskrig og sikkerhet i høysetet fra gruppefavoritten. Ghana tapte 0-1 for Niger i 2011, så de har ingen grunn til å undervurdere sin motstander.

Vi tror ikke Niger scorer her, mens Ghana scorer null, ett eller to. Vi bruker 1,60 på under 2,5 mål i kampen som kombinasjonsobjekt og får en dobbel til 4,64. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 17.55.

233. DR Kongo - Mali 3,00 2,90 2,00
(Ikke i papirprog.) Niger - Ghana - over/under 2,5 mål 1,90 1,60

Total odds 4,64

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/MestSpilte.swf','popular','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=favorites','Nettavisen_Oddsen2.0');

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.