RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kellers Nannskog-problem

Sist oppdatert:
Christian Keller drømmer om landslaget.

NADDERUD (Nettavisen): Christian Keller er ikke den Stabæk-spilleren som stikker nesen lengst frem. Men da det nye året startet, var han plutselig i alle landets aviser – av verst tenkelige grunn: Første nyttårsdag ble hans far ble stukket ned og drept av Christian Kellers stebror.

Får skryt
Selv vil Keller ikke si så mye om hendelsen når Nettavisen møter ham etter treningsøkten på Bekkestua, men i Stabæk er man imponert over hvordan 27-åringen har taklet tragedien. Faktisk er han nå bedre enn noensinne.

- Det var en grusom sak, men det virker som han har taklet det bra.

- Han er i det hele tatt en meget undervurdert spiller, sier vikarierende kaptein, Morten Skjønsberg, og skryter veldig av Kellers allsidighet og innstilling.

Også trener Jan Jönsson skryter voldsomt av Stabæks beste potet, og mener det er hans innstilling som har brakt ham dit han er i dag.

- Christian Keller er veldig selvkritisk, og står voldsomt på under treningene. Fortsatt har han noe å gå på rent teknisk og innleggsmessig, men han har hatt en meget god utvikling fra i fjor, spesielt tempomessig.

Bedre og bedre dag for dag
Selv takker dansken for de pene ordene, og innrømmer at Stabæk-oppholdet bare har blitt bedre og bedre.

- Det begynte på verst tenkelige måte da jeg fikk rødt kort i min debut fra start (mot Viking høsten 2006, red. anm.). Etter det var jeg litt ut og inn av laget, og i 2007 startet jeg på benken etter at Petter Furuseth Olsen kom.

Men der den norske nedturen til Furuseth Olsen startet, startet også oppturen til Keller. Fra han kom inn i laget i slutten av april, har han startet alle Stabæks seriekamper – minus den ene han mistet mot Viking på grunn av suspensjon. Og for en utvikling det har vært.

- Ja, jeg har hatt fremgang hele veien, innrømmer dansken.

- Det er utrolig deilig å være fast på laget, og jeg synes det går godt.

Danske drømmer
Så godt at han nå drømmer om en plass på det danske landslaget.

- Det er ikke akkurat noe jeg tenker på, men går det bra over tid bør jeg få sjansen, mener Keller.

- Jeg spilte jo tre kamper for et noe b-preget dansk landslag i begynnelsen av 2007. Da fikk jeg tre kamper som innbytter, erindrer Stabæk-spilleren.

Nannskog-syndromet
Siden har det vært taust fra pannekakelandet. Og for å være helt ærlig: Keller mener han fort kan lide under det samme problemet som Daniel Nannskog gjør: Den norske ligaen blir ikke tatt alvorlig nok i hjemlandet.

- De synes det er en dårlig liga med lange baller og dårlig fotball. Men Stabæk får faktisk en del skryt for måten vi spiller fotball på. I vinter var (den gamle Celtic-legenden) Morten Wieghorst og skrøt av bærumslaget nede på La Manga, mens også FC København skrøt av Stabæk etter treningskampen i senvinter.

Og det gir ham i alle fall et lite håp opp en ny innkalling.

- Jeg har ikke hørt noe etter landskampene for halvannet år siden, men fortsetter jeg å spille godt, så bør jeg få sjansen igjen, mener den omskolerte Stabæk-backen.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere